Carne de porc marinată în vin roșu. Cea mai simplă și gustoasă rețetă de friptură
Carnea de porc se clasează pe primele locuri în topul preferințelor oamenilor, mai ales în cel al gurmanzilor. Înainte de a vă apuca să o gătiți însă, trebuie să știți exact cum trebuie să o faceți în mod corect. În continuare veți afla cum să o preparați marinată în vin roșu pentru a obține un gust savuros. Iată cum arată cea mai simplă și delicioasă rețetă de friptură pe care ați mâncat-o vreodată!
- Cea mai bună rețetă de carne de porc marinată în vin roșu.
- Ce trebuie să faceți pentru o friptură gustoasă.
De ce se folosește vin roșu pentru marinat carnea
Există mai multe motive pentru care vinul roșul se folosește pentru a marina carnea de orice fel! Unul dintre ele este reprezentat de faptul că vinul îi oferă o textură moale, fragedă și un gust aromat. Un altul ne arată că prin folosirea alcoolului carnea nu va fi uscată, ci va rămâne sub un aspect suculent. Nu în ultimul rând, preparând carnea în acest fel, veți scuti din timpul alocat gătitului!
Ce rol are marinada sau baițul când faci friptură de porc
Marinada, cunoscută și sub termenul de baiț, are un rol important atunci când breți să gătiți carnea de porc. Asta pentru că ajută la frăgezire, dar și la conservarea mai bună a alimentului! Ba mai mult, aceasta oferă un gust deosebit înainte de a-l prepara. De regulă, acest amestec se obține prin combinarea mai multor lichide, cum ar fi vinul, oțetul, berea, etc., cu mai multe condimente sau legume.
Rețetă de carne de porc marinată în vin roșu
Ingrediente
Pentru cea mai bună și simplă rețetă de carne de porc marinată în vin roșu aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 cepe, 2 căței de usturoi, 500 de grame de pulpă de porc, ulei, sare, piper, condimente, cimbru și nu în ultimul rând, de 250 de ml de vin roșu.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să dați la o parte grăsimea de pe carne. Apoi, feliați-o în bucăți groase, de circa 1 cm, și brăzdați feliile cu ajutorul vârfului unui cuțit pe ambele fețe, pentru ca apoi să o marinați mai rapid. Cepele vor fi tăiate și ele, însă în felii subțiri, iar mai apoi trebuie să tăiați și usutoriul în cubulețe mici.
Apoi, amestecați ceapa și usturoiul obținut împreună cu o ceașcă de ulei, sare și piper după gust, condimenteși jumătate din cantitatea de vin roșu. Într-un vas încăpător puneți apoi carnea și turnați peste feliile groase marinata realizată anterior. Pentru un aspect fraged, întoarceți bucățile de mai multe ori, apoi acoperiți vasul respectiv și lăsați-l în frigider până ziua următoare. Atenție! Între timp trebuie să nu uitați să mai întoarceți o dată carnea.
Puneți apoi 3 linguri de ulei într-o tigaie și lăsați carnea la prăjit la foc mediu. Bucățile trebuie întoarse doar o dată, după ce se prăjesc timp de 2-3 minute pe ambele părți. Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să adăugați și restul cantității de vin în tigaie, apoi acoperiți-o cu un capac și lăsați să clocotească 1 minut. Pentru un plus de savoare, puteți să mai adăugați cimbru și piper. Pentru servire, așezați carnea pe o farfurie întinsă și strecurați sosul din tigaie peste feliile groase de friptură. Poftă bună!