Ceafă marinată cu bere la gratar, una din cele mai gustoase rețete de friptură
De Razvan Paltin.
Publicat pe 07.05.2021 la 20:16
Actualizat pe 07.05.2021 la 20:16
Dacă nu știi ce să mai gătești, dar ai poftă de o mâncare foarte bune, iată că îți prezentăm o rețetă delicioasă de friptură, simplă și rapidă. Cum poți prepera ceafă marinată cu bere la grătar.
- Rețetă de ceafă marinată cu bere la grătar
- Cum poți prepara cea mai gustoasă rețetă de friptură
Chiar dacă a trecut perioada Pașteului, o friptură poate fi oricând cel mai apreciat preparat, astfel că ceafa marinată cu bere este fără doar și poate una dintre cele mai gustoase.
De ce să folosești bere pentru a marina ceafa de porc
Mereu auzim de marinatul cu bere, însă dacă vă întrebați de ce gospodinele preferă acest procedeu, ei bine trebuie să știți că berea face carnea să fie mult mai gustoasă, deoarece aceasta are mulți oxidanți și în combinarea cu băutura alcoolică dau cu totul alt gust cărnii.
Se pare că pentru o ceafă de porc gustoasă cel mai bun tip de bere care poate fi folosit e berea neagră.
Rețeta de ceafă marinată cu bere la grătar
Ingrediente
- Pentru rețeta de ceafă marinată cu bere ai nevoie de:
- 4 felii groase de ceafă de porc
- 300 ml bere neagră
- ulei pentru uns carnea
- piper negru proaspat macinat
- sare
Pentru un gust deosebit pot fi folosite și ierburi aromatice uscate precum busuioc, oregano, cimbru sau rozmarin.
Mod de preparare
Se va tăia carna în felii și se va pune într-un recipient peste care se va turna o sticlă de bere neagră. Nu se va pune deloc de sare în acest moment deoarece aceasta va scoate tot dioxidul de carbon di bere și va scoate toată ”spuma” și acidul acesteia.
Aceasta se lasă la frigider pentru 24 de ore înainte de a fi preparată. Se va scoate ulterior înainte cu două ore de a fi pusă pe grătar.
Se va scurge de bere și va fi tamponată cu șervețele pentru a se usca. Se va presăra pe aceasta piper, sare sau ierburi aromatice, după care se va pune pe grătar până când va prinde o culoare aurie.
Trucuri utile pentru cea mai bună ceafă marinată cu bere la grătar
Un truc foarte folosit pentru a avea o carne cât mai bună la grătar e ca barele grilajului să fie unse cu o bucată de slănină înainte să fie pusă carnea.
Știm că friptura este gata în momentul în care carnea se desprinde singură de barele grătarului. Aceasta trebuie întoarsă pe partea cealaltă atunci când prinde o culoare aurie, însă în continuare e foarte suculentă.