Plachie de pește la cuptor cu legume. Cea mai bună rețetă pentru Florii și nu numai
Publicat pe 21.04.2021 la 11:56 Actualizat pe 21.04.2021 la 11:56
Te gândești să prepari un fel de mâncare cu pește, dar nu ai încă o idee? Stai liniștit, căci noi îți oferim un pont de zile mari pentru o plachie de pește la cumptor cu legume de primăvară. Această rețetă este perfectă pentru masa de Florii și nu numai, căci o prepari foarte rapid.
- Plachia de pește la cuptor, preparată în doar 20 de minute.
- Rețeta are și câteva ingredinte speciale.
Peștele este un aliment ce se găsește pe mai toate mesele românilor, în foarte multe preparate, dar noi acum te învățăm cum să faci o plachie de pește cu legume la cuptor, într-un timp foarte rapid. Mai jos găsești pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te declara un bucătar iscusit.
Ingrediente
Dacă te întrebi de ce ingredinte ai nevoie pentru o plachie de pește delicioasă, mai jos găsești lista alimentelor ce îți trebuie atunci când te apuci de gătit.
- 1,4 kg Crap fără cap
- 3 cepe
- 100ml ulei
- 100ml pastă de tomate
- 2g boia de ardei
- 100ml vin alb
- 3g usturoi
- 2g piper măcinat
- 4 foi de dafin
- 500g roșii proaspete
- 50g pătrunjel verde
- sare după gust
Mod de preparare
Acum că ți-am spus de ce ingrediente ai nevoie, îți spunem și ce pași trebuie să urmezi pentru a te bucura, tu și prietenii tăi, de o plachie de pește.
Primul pas pe care trebuie să îl faci este să tai peștele în bucăți elegale, să îl cureți li să îl speli bine. Apoi și ceapa, usturoiul și pătrunjelul se spală și se curăță, și se taie foarte mărunt. Ulterior, roșiile se fierb, se decojesc și se taie cuburi, ca mai apoi să se amestece cu paste de roșii, dar și cu 100 ml apă.
După care, trebuie să călești ceapa și să adaugi amestecul cu roșii, iar la scurt timp nu uita să pui boia, piper, foi de dafin, usturoi, un litru de apă fiartă și sare. Iar ultimul pas, după fierberea sosului pentru un sfert de oră, adaugă peștele peste acest sos, acoperit cu legume și băgat totul la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade.
Trucuri pentru cea mai bună plachie de pește la cuptor cu legume
Și nu în ultimul rând, dacă-ți dorești să îți iasă o plachie de pește cu legume ca la mama acasă, bucătarii pricepuți spun că poți aduga în tavă, înainte de a pune preparatul la cuptor, puțin vin, măsline și chiar zeamă de lămâie.
Citește și: Cea mai bună salată de ton. Rețeta simplă, dietetică și ieftină