Cât timp trebuie să fierbi sarmalele. Detaliul de care toate gospodinele ar trebui să țină cont
Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, indiferent de ocazie. Acestea sunt delicioase și au nevoie de o fierbere mai atentă pentru ca gustul să fie pe placul tuturor
- Cât timp se fierb sarmalele
- Secretul pentru cel mai bun preparat
Sarmalele sunt unul dintre cele mai iubite preparate de români. Indiferent că vorbim despre mese festivale sau ocazii aparte, acestea nu pot să lipsească de pe masă. Acestea au un timp de fierbere mai îndelungat, iar gospodinele trebuie să știe cât trebuie să le țină pe foc.
Urmează sărbătorile de iarnă, iar de pe mesele festive nu vor lipsi sarmalele, dar și alte preparate speciale și delicioase. Pentru ca totul să fie perfect, timpul de fierbere este bine pus la punct.
Cum se așează sarmalele în oală
Fiecare gospodină are tehnica ei de pregătire a sarmalelor. Se cunosc, deja, proporțiile dar și condimentele de care este nevoie pentru un rezultat delicios. Pentru o fierbere uniformă, sarmalele de așează în oală sub formă de cerc.
Între ele se adaugă condimente sau altă carne, precum afumătură. Sarmalele nu se îngrămădesc deoarece orezul nu va fierbe suficient. Totodată, nu se umple până la gură, ci se lasă câțiva cm pentru a adăuga varza murată sau alte condimente.
Cât timp trebuie să fierbi sarmalele
Sarmalele se pot fierbe în oală metalică sau din ceramică, ideal este felul în care le așezăm. Pentru un gust mai aromat se recomandă ceramica și se va băga la cuptor, nu pe focul aragazului.
Acestea au un timp minim de fierbere de două ore și jumătate de care trebuie să ții cont. Din momentul în care încep să fiarbă în masă, acesta ar fi timpul minim.
De cele mai multe ori, ele sunt gata după trei ore și jumătate. Cât timp fierb, lichidul din oala de ceramică se completează constant și nu se setează o temperatură mai mare de 150 de grade, fiindcă se vor arde.