Câtă sare trebuie pusă la sarmale. Așa le vei da un gust delicios
Publicat pe 30.11.2022 la 11:12 Actualizat pe 30.11.2022 la 11:12
Mai este mai puțin de o lună și vine Crăciunul, iar gospodinele se pregătesc de pe acum pentru această sărbătoare extrem de importantă. De pe mesele românilor nu lipsesc sarmalele, iar gospodinele nu știu exact câtă sare se pune la ele, de fapt. Dacă ești atent la cantitatea de sare pe care o pui în sarmale, atunci acest preparat va avea un gust delicios. Iată câte trucuri pe care trebuie să le știe orice femeie!
- Ce cantitate de sare se pune la sarmale
- Așa le vei da un gust delicios
Sarea este extrem de importantă atunci când preparați sarmale, iar prea multă cantitate le va strica imediat gustul. Varza murată fiind sărată, cantitatea de sare trebuie pusă cu mare atenție. Iată câtă sare trebuie să pui la sarmale, de fapt!
Câtă sare se pune la sarmale
Cantitatea de sare care se pune în sarmale este extrem de importantă, pentru că ea dă gust mâncării. Foile de varză cu care înfășori sarmalele sunt sărate, iar de asta este important ca înainte să le înfășori, să le speli bine sau să le lași în apă rece pentru a mai ieși sarea din ele.
Deoarece varza este sărată, în cantitatea de carne pentru sarmale nu se pune foarte multă sare, dar asta și pentru că se adaugă și alte condimente care conțin sare. Așadar, nu ai nevoie de multă sare pentru sarmale, iar după ce pregătești compoziția este foarte important să o guști puțin, iar dacă aceasta este doar foarte puțin sărată, atunci înseamnă că este perfect pentru a te apuca să le pregtești.
Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu
În rândurile de mai jos vă vom prezenta rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Juratul de la Chefi la cuțite are câteva trucuri pentru a găti sarmale delicioase.
Ingrediente:
-4 kg de carne tocată de porc
-500 gr de orez
-2 kg de ceapă
-40 gr de piper
-45 gr de sare
-o bucată de afumătură
-bulion
-frunze de varză murată
-cimbru
-foi de dafin
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt, apoi se pune la călit într-o tigaie până când devine aurie, după care se lasă la răcit. Se amestecă carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare și piper. Între timp se aleg foile de frunze de varză murată și se împăturește conținutul de sarmale în ele.
După ce ați împăturit sarmalele, tocați varza murată şi o amestecați foarte bine cu bulion. Într-o oală se pune un strat de varză, după care se adaugă câteva foi de dafin, apoi se adaugă afumătura și se pune ușor, ușor câte un strat de sarmale. La final se adaugă apă și puțin ulei, după care se bagă la cuptor. Poftă bună!
Citește și: Ingredientele pentru cele mai bune sarmale de post. Ce să pui în ele să aibă un gust perfect