Cea mai simplă rețetă de biscuiți. Cum să îi pregătești din doar câteva ingrediente. Sunt aromați și fragezi
Publicat pe 08.03.2025 la 09:35 Actualizat pe 08.03.2025 la 09:35
Biscuiții se pot face în casă din doar câteva ingrediente și într-un timp scurt. Rețeta are la bază făină, zahăr și ouă, dar se pot adaugă și alte ingrediente precum nuci, stafide sau merișoare pentru un plus de gust.
- Rețetă delicioasă de biscuiți
- Sunt gata în câteva minute
Unul dintre secretele ca biscuiții să fie pufoși este de a scoate din timp toate ingredientele astfel încât să fie la temperatura camerei.
Este recomandat să nu depășești cantitatea din fiecare ingredient. Dacă vrei să adaugi și drojdie în aluat, este bine să fie folosită cea proaspătă. Drojdia poate fi înlocuită cu bicarbonatul de sodiu sau cu praful de copt. Pentru ca aluatul să fie pufos, se pot bate albușurile separat, în timp ce gălbenușurile se amestecă cu zahărul.
Rețetă delicioasă și simplă de biscuiți
Ingrediente:
- trei mere
- trei ouă
- 200 grame zahăr
- 150 grame unt
- 400 grame făină
- praf de copt
- sare
- zahăr pudră
- scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru început, se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, în timp ce gălbenușurile se bat cu zahărul. Se bat bine până când se obține un amestec omogen, iar mai apoi se adaugă untul la temperatura camerei și se mai amestecă din nou. Se cerne făina și praful de copt și apoi se pune peste amestecul de albușuri și gălbenușurile bătute cu zahăr.
Se taie merele în cuburi, se adaugă în aluat și se amestecă din nou. Se ia o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar cu ajutorul a două linguri, se modelează biscuiții.
Este bine să nu fie prea apropiați în tavă pentru că aluatul va crește, iar mai apoi se lasă tava la cuptor pentru cel mult jumătate de oră la 180 de grade Celsius sau până când devin aurii. După ce sunt gata, se scot de la cuptor, se lasă la răcit și abia mai apoi se adaugă și zahărul pudră pe deasupra și scorțișoara.
Pentru a fi și mai aromați, se poate adăuga atunci când se pregătește aluatul coajă de lămâie sau nuci mărunțite, stafide care au fost înmuiate dinainte sau merișoare ori fulgi de ciocolată.