Cea mai simplă rețetă de merdenele cu foi de plăcintă. Sunt gata în 30 de minute
Merdenelele se numără, cu siguranță, printre preparatele care îți amintesc de copilărie. Pot fi pregătite și acasă fără prea mult efort și sunt gata în 30 de minute. Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.
- Cea mai simplă rețetă de merdenele cu foi de plăcintă
- Sunt gata în 30 de minute
Chiar dacă, la prima vedere, pare că nu sunt așa de ușor de pregătit, merdenelele pot fi făcute și în casă. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici cu petreci prea mult timp în bucătărie.
Rețetă de merdenele cu foi de plăcintă
Ingrediente:
- un pachet de foi de plăcintă
- sare
- ulei / unt
- un gălbenuș pentru uns
- 100 g smântână
- 250 de g brânză vaci
- 250 g telemea
- ouă
Mod de preparare:
Pentru început, este bine să scoți din timp foile de plăcintă, pe care trebuie să le lași la dezghețat. Între timp, se dă telemeaua pe răzătoare și mai apoi se amestecă cu smântâna. Se pun și două gălbenușuri și se adaugă brânza de burduf și cea de vaci. Se ung foile de plăcintă fie cu ulei, fie cu unt, cu ajutorul unei pensule și se îndoaie. În mijloc se pune amestecul de brânzeturi și se lasă puțin spațiu spre margini, pentru a se putea lipi.
Se repetă procesul până sunt umplute toate foile de plăcinte cu brânză, iar mai apoi se dă cu ulei sau unt fiecare margine și se lipește. După ce sunt pregătite, merdenelele trebuie unse cu gălbenuș, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cu partea împăturită în jos și se lasă la cuptor pentru 30 de minute până când devin aurii.
Cum să faci merdenele mai dietetice
Dacă, în schimb, îți dorești o variantă mai sănătoasă pentru merdenele, este indicat să înlocuiește unele ingrediente din rețeta clasică cu altele mai „prietenoase” cu silueta. Poți adăuga tărâțe de ovăz, care au fost măcinate înainte, fulgi de drojdie inactivă sau lapte semidegresat. La fel de bine se poate adăuga o lapte semidegresat și în umplutura pentru merdenele sau semințe de in ori susan.