Rețetă de pastă de fasole roșie cu sfeclă. Cu ce poți servi acest preparat de post
Publicat pe 04.04.2024 la 07:54 Actualizat pe 04.04.2024 la 07:54
În rândurile de mai jos îți vom spune cum să pregătești pas cu pas rețeta de pastă de fasole roșie cu sfeclă roșie. Este un preparat gustos, care îți va încânta papilele gustative. Îți vom spune și cu ce poți servi această mâncare de post. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pastă de fasole roșie cu sfeclă
- Ingredientele de care ai nevoie
- Modul de preparare
Rețeta de pastă de fasole roșie cu sfeclă este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat delicios de post!
Rețetă de pastă de fasole roșie cu sfeclă
Ingrediente
-1 cană de fasole roșie gătită (poți folosi fasole din conservă, clătită și scursă)
-1 sfeclă medie, coaptă și tocată (pentru coacere, poți înveli sfecla în folie de aluminiu și o lași la cuptor pentru aproximativ 1 oră la temperatura de 200 de grade Celsius sau până când se înmoaie)
-2-3 căței de usturoi, zdrobiți
-2 linguri de tahini (pastă de susan)
-sucul de la o lămâie
-sare
-piper
-opțional: 1 linguriță de chimen
-2-3 linguri de ulei de măsline extra virgin
-câteva frunze de coriandru sau pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor
Mod de preparare
Asigură-te că fasolea roșie este bine clătită și scursă. Coace sfecla după indicațiile de mai sus, apoi las-o să se răcească, curăță-i coaja și toac-o în bucăți mici.
Într-un blender sau procesor de alimente, adaugă fasolea roșie, bucățile de sfeclă coaptă, usturoiul zdrobit, tahini, sucul de lămâie, sare, piper și chimen. Blenduiește la viteză medie spre mare până când amestecul devine omogen.
Dacă este necesar, adaugă puțină apă sau ulei de măsline extra virgin pentru a ajuta la procesul de mixare și pentru a ajunge la consistența dorită.
Gustă pasta și ajustează condimentele după nevoie, adăugând mai multă sare, piper sau sucul de lămâie, dacă este cazul. Pune pasta într-un bol și stropește cu ulei de măsline extra virgin. Decorează cu coriandru sau pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!
Cu ce să servești pasta de fasole roșie cu sfeclă
Această pastă de fasole roșie cu sfeclă poate fi servită ca atare, cu pâine prăjită, ca dip pentru legume crude sau ca umplutură pentru sandvișuri și wrap-uri. Este o opțiune excelentă pentru o masă de post.
Poți servi pasta de fasole roșie cu sfeclă în următoarele moduri: ca umplutură pentru sandvișuri sau wrap-uri, în salate, ca dip sau sos; în bowluri nutritive, pe toast; cu paste sau alte cereale gătite.
Citește și: Prăjitură de post cu cremă de zahăr ars. Desert delicios, simplu și rapid