Cea mai simplă rețetă de tort fără făină. Cum să îl pregătești în mai puțin de o oră
Tortul poate fi pregătit și fără a adăuga făină, ouă sau unt. În schimb, este recomandat să folosești iaurturi, de preferat pe cele grecești. Ele vor înlocui făina, iar tortul va fi gata în mai puțin de o oră.
- Cum să pregătești tort fără făină
- Este gata în mai puțin de o oră
De regulă, atunci când se pregătești un tort nu are cum să lipsească făina, ouăle sau untul, dar există o variantă mai simplă, cea în care este folosit iaurtul. Vei obține un desert la fel de delicios.
Cea mai simplă rețetă de tort fără făină
Ingrediente:
- trei ouă
- 150 grame zahăr
- coajă de lămâie rasă
- patru iaurturi grecești
- amidon de porumb
- 250 grame mascarpone
- praf de copt
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru început, se bat ouăle cu 150 grame de zahăr. Amestecul trebuie să își dubleze volumul, iar mai apoi se adaugă coaja rasă de lămâie și iaurturile grecești. Se amestecă bine și după se adaugă și 250 de grame de mascarpone.
Trebuie amestecat din nou bine pentru a fi sigur că nu sunt cocoloașe. Se pune și o lingură de amidon de porumb și se adaugă și praful de copt.
Se toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius pentru 45 de minute. Este recomandat să faci testul scobitorii dacă nu ești sigur că tortul este gătit complet, iar mai apoi, după ce s-a răcit, se adaugă și zahăr pudră pe deasupra, dar și fructele sau toppingurile preferate.
Cum să obții un blat de tort pufos
Este recomandat ca toate ingredientele să fie scoase din frigider cu măcar o oră, o oră și jumătate înainte de a fi pregătite. Asigură-te că ingredientele sunt la temperatura camerei. De altfel, indicat mai este și ca ouăle să fie bătute încet cu zahărul. De cele mai multe ori, blatul nu este pufos din acest motiv.
Dacă totuși folosești făină la blatul de tort, este bine să o cerni înainte de a o adăuga. Este bine ca mai întâi să fie amestecate ingredientele uscate și apoi să fie adăugate cele lichide.