Rețetă de dovlecei la cuptor cu fulgi de ovăz. Au puține calorii și sunt recomandați pentru micul dejun
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 29.01.2025 la 10:45
Actualizat pe 29.01.2025 la 10:45
Dovleceii cu fulgi de ovăz sunt un preparat recomandat pentru micul dejun sau cină. Au puține calorii, se gătesc repede și au multe proteine. Îți prezentăm cea mai simplă rețetă, pentru a te bucura de o masă delicioasă.
- Cum gătești dovlecei la cuptor cu fulgi de ovăz
- Rețeta simplă pentru micul dejun
Dovleceii sunt delicioși, aromați și pot fi mâncați fără grija că vei acumula kilograme în plus. În combinație cu fulgii de ovăz, aceștia îți dau energie de la primele ore ale zilei și îți oferă aportul de nutrienți de care ai nevoie.
Rețetă de dovlecei la cuptor cu fulgi de ovăz
După cum știm deja, fulgii de ovăz sunt un beneficiu uimitor pentru sănătate și pierderea în greutate. Pot fi fierți, amestecați cu fructe sau chiar și cu legume. Puțini s-ar fi așteptat la acest lucru, dar batoanele de dovlecei cu fulgi de ovăz sunt foarte gustoși și este micul dejun de care ai nevoie pentru a-ți stăpâni foamea multe ore.
Ingrediente
- un dovleac de mărime medie
- ceapă verde
- 2 ouă
- 4 linguri de ovăz
- sare, piper
- 100 grame de brânză rasă
Mod de preparare
Se curăță dovleceii, se dau pe răzătoare, se adaugă sare și se lasă la la scurs într-o sită. După ce s-a scurs foarte bine și este uscat, dovleacul se pune într-un bol, unde mai adaugi brânză rasă, ouăle, fulgii de ovăz, piper și ceapa verde tocată.
Se formează un amestec omogen, din care vei face batoane de dovlecei. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor, timp de 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se verifică dacă sunt copți la interior, iar după ce s-au rumenit bine se scot și se lasă la răcit. Se pot mânca goi, sau cu sos de smântână sau usturoi.
Citește și: Rețetă de tort de ovăz din doar 5 ingrediente! Are puține calorii și este ideal pentru micul dejun