Cum să gătești fulgi de ovăz în stil britanic. Sunt de 10 ori mai gustoși
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 15.01.2025 la 14:02
Actualizat pe 15.01.2025 la 14:02
Fulgii de ovăz sunt un ingredient minune. Sunt sățioși și delicioși, dar te ajută să îți menții silueta perfectă. Rețeta în stil britanic este de zece ori mai delicioasă decât cea obișnuită. Iată cum o gătești.
- Cum gătești fulgi de ovăz în stil britanic
- Cea mai delicioasă de rețetă de fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt folosiți în multe feluri în bucătărie. Sunt perfecți pentru micul dejun datorită cantității mari de proteine pe care îl conțin. Așadar, este ideal să îi mănânci la primele ore ale zilei. De asemenea, poți să îi combini cu o mulțime de alte ingrediente, mai ales cu fructe.
Cum gătești fulgi de ovăz în stil britanic
Rețeta britanică de fulgi de ovăz pentru micul dejun este foarte delicioasă, iar budinca iese cremoasă și aromată. Totul depinde de fulgii de ovăz pe care îi folosești, căci este nevoie de o combinație între fulgii de ovăz tăiați mărunt și cei întregi, de mărime mai mare.
In acest fel, budinca de ovăz va ieși cremoasă, dar în același timp te vei bucura și de textura pe care ți-o dorești. Ca să o obții trebuie să amesteci jumătate de cantitate de ovăz mărunt cu jumătate de cantitate de fulgi de ovăz întregi, pe care îi fierbi în 50% apă și 50% lapte. Ovăzul se adaugă abia după ce lichidul începe să fiarbă.
Ovăzul se fierbe timp de aproximativ 10 minute, iar mai apoi se condimentează cu sare. Acesta se poate servi atât cu ouă, cât și cu fructe sau alte ingrediente delicioase.
Ce beneficii au fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz sunt foarte benefici pentru sănătate. Contribuie la sănătatea inimii, reduc colesterolul și reglează nivelul de zahăr din sânge, te ajută la prevenirea constipației și cresc nivelul de energie.
Sunt un ingredient versatil și pot fi gătiți în multe feluri. De exemplu, pot fi adăugați în smoothie, sau pot fi gătite clătite sau budincă. Nutriționiștii în recomandă în timpul curelor de slăbire.