Chec umed cu cacao. Rețeta simplă a copilăriei, pas cu pas
Vine weekend-ul și nu știi cum ai putea să îți surprinzi și răsfeți familia?! Ei bine, un desert care aduce aminte de anii copilăriei nu poate da greș niciodată. Iată cum să prepari un chec umed, cu cacao, ca pe vremuri, pas cu pas!
- Desertul copilăriei
- Gustul de demult
- Desert aromat și gustos
Fără dar și poate, este unul dintre deserturile clasice românești. În trecut, era și desertul preferat al gospodinelor, fiind delicios și foarte ușor de făcut. În medie, acest desert este gata în aproximativ o oră.
Chec umed cu cacao. Cum se prepară
Pentru a prepara cel mai bun chec umed cu cacao ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
- jumătate de linguriță de sare
- opt ouă
- o linguriță de coajă de lămâie
- 400 grame de zahăr
- 500 grame de făină
- 250 mililitri de ulei
- 250 mililitri de lapte
- 10 grame de praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță esență de rom
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul, la 180 de grade. Se tapetează cu hârtie de copt două tăvi mari. Într-un bol se sparg ouăle, se adaugă sarea și se mixează timp de câteva secunde. Ulterior, se adaugă și zahărul, iar compoziția se mixează în continuare, până când își dublează volumul.
Se adaugă și uleiul și, treptat, se incorporează făina amestecată cu praful de copt. Se alternează cu laptele și ulterior se adaugă și esența de vanilie și coaja de lămâie. Trei sferturi din aluatul obținut se așează în cele două tăvi, în părți egale.
În aluatul care ne-a mai rămas adăugăm esența de rom și cacao. Și acest aluat se pune în tăvi, peste cel alb, apoi se amestecă pentru a-i da un model și se lasă la cuptor timp de aproximativ 50 de minute.
După ce s-a copt, se scoate checul din tăvi și se presară pe deasupra cu zahăr pudră.