Ciorbă de dovlecei cu lapte bătut. O rețetă veche, tradițională
Este sezonul dovleceilor, și ar fi și păcat să nu profitați de acest lucru și să nu faceți o ciorbă de dovlecei cu lapte bătut. Aceste legume sunt cele mai abundente în sezonul cald. Dacă aveți mulți dovlecei prin frigider și nu mai știți ce să faceți cu ei, vă propunem o rețetă veche, tradițională.
- Ciorbă de dovlecei cu lapte bătut
- O rețetă veche, tradițională
Nu ratați sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara și delicioasa rețetă de ciorbă de dovlecei cu lapte bătut. O rețetă veche, tradițională, care vă va aduce aminte de vacanțele petrecute la țară, la bunici. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:
Ingrediente necesare ciorbă de dovlecei cu lapte bătut:
- 2 dovlecei, de mărime medie;
- o ceapă;
- 1 morcov, mic;
- 500 ml lapte bătut;
- ulei de măsline;
- sare;
Mod de preparare:
Dovlecelul se spală și se curăță de coajă. Se taie apoi pe jumătate și se curăță cu o lingură miezul cu semințe, apoi se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime.
Se spală și se curăță ceapa, apoi se toacă mărunt, la fel și morcovul, care poate fi dat pe răzătoarea mică.
Se pun ceapa și morcovul într-un vas cu 3-4 linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute, apoi se adaugă dovleceii și o cană cu apă și se fierbe totul până când dovleceii devin moi.
Când legumele sunt fierte, se oprește focul și se toarnă ușor laptele bătut amestecând continuu.
Se spune sare după gust și se stropește cu ulei (de preferat când se mai răcește).
Se poate servi caldă sau rece, este delicioasă în ambele variante.
Poftă bună!
Citește și Chifteluțe de pui cu dovlecel, gata în doar 10 de minute!