Cum să faci găluștele de griș pufoase. Ingredientul care face diferența
Găluștele sunt pe lista preparatelor preferate de mulți români, mai ales cele băgate în supe. Acestea se pot prepara în multe feluri, fie din cartofi, fie din griș, în funcție de rolul pentru care au fost realizate. Pentru supe, cele mai recomandate sunt găluștele fin griș, deoarece sunt mai moi și pufoase. Însă, dacă omitem un ingredient important, acestea ne pot da bătăi de cap. Cum să gătești găluștele din griș, ca să iasă moi și pufoase.
- Ingredientul care face găluștele pufoase
- Rețeta după secretele bunicilor
Supa de găluște este una dintre cele mai consumate, atunci când ne dorim să consumăm ceva ușor și delicios. Găluștele preparate de bunicile noastre sau de gospodinele pricepute, mereu le lasă oamenilor semne de întrebare, în legătură cu modul în care au fost gătite. Ei bine, acestea folosesc un ingredient secret, în lipsa căruia găluștele nu vor mai deveni la fel de pufoase.
Ingredientul care face găluștele pufoase
Găluștele sunt un preparat ușor de gătit, însă dacă nu sunt respectați toți pașii cu atenție, riscăm să nu ne mai bucurăm de textura pufoasă a acestora. Gospodinele pricepute folosesc, în acest sens, un ingredient secret, de care este important să ținem cont.
Gustul supei de pui cu găluște din griș cu siguranță le amintește tuturor de timpurile petrecute la bunica, iar aceasta este greu de reprodus, ca să aibă exact același gust. În ceea ce privește găluștele, acestea riscă să iasă fie prea tari, fie prea moi, zdrobindu-se în supă. Pentru a evita acest lucru, este important să respectăm câțiva pași.
Rețeta de găluște pufoase
Găluștele se prepară din două ingrediente, și anume ouă și griș. În ceea ce privește gătirea acestora, sunt mai multe secrete de care trebuie să ținem cont, cum ar fi timpul de odihnă al amestecului, dinainte să fie create găluștele. Haideți să vedem de ce ingrediente avem nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
- 1 ou
- 70 g de griș
- Sare
Mod de preparare
Pentru început, va trebui să bateți oul cu furculița, apoi se adaugă grișul, treptat. Tebuie să îl puneți încet, iar după fiecare lingură să omogenizați compoziția. După ce ați adăugat jumătate de griș în compoziție, puteți să puneți și praful de sare. După ce compoziția a devenit omogenă, trebuie să îl lăsați să stea deoparte, timp de 10 minute.
Găluștele se adaugă în supă când aceasta este fiartă și clocotește. Trebuie să le luați cu o lingură înmuiată în supă, în timp ce aceasta fierbe. După ce le-ați adăugat pe toate, trebuie să fie lăsate 10 minute la fiert, apoi încă 10 minute sub capac, la aburi, după ce ați luat focul.