Cum să faci vinetele să nu fie apoase. Greșeala pe care o fac multe gospodine în bucătărie
Vânăta este o legumă delicioasă, versatilă, care joacă un rol principal în multe bucătării. Indiferent dacă vorbim despre caponata din Italia, ratatouille din Provence, moussaka din Grecia sau baba ghanouj din tot Orientul Mijlociu, există un truc la care apelează bucătarii pricepuți pentru ca vinetele să nu mai fie apoase.
- Trucuri pentru orice gospodină
- Cât de benefice sunt vinetele pentru sănătate
- Cum să le gătești corect
Important este să știți să alegeți legumele încă de la supermarket. Încercați să găsiți vinete cu o tulpină care să arate umedă, ca și cum ar fi tăiată recent. Cel mai bine este să folosiți vinetele când sunt foarte proaspete.
Cum să faci vinetele să nu fie apoase
În plus, nu uitați că partea din interior acționează ca un burete, absorbind fiecare picătură de ulei. Indiferent dacă alegeți să o tăiați în felii sau bucăți, tot ce trebuie să faceți este să asezonați foarte bine partea interioară.
Ulterior, este indicat să le așezați pe o farfurie sau o tavă tapetată cu prosoape de hârtie pentru a ajuta la absorbția apei. Alegerea cantității potrivite de ulei, sare și condimente este, de asemenea, foarte importantă.
În loc să adăugați ulei în tigaie, ungeți vinetele cu ulei și apoi le puneți direct în tigaie, fără grija că se vor lipi. Acoperirea lor cu pesmet ajută și la prevenirea absorbției uleiului în exces, indiferent de cum sunt gătite.
Cât de benefice sunt vinetele pentru sănătate
Adăugați un praf de sare pe ambele părți ale feliilor de vinete și lăsați-le să stea pe blat timp de o oră înainte de a le găti. În general, vinetele au nevoie de 15 până la 25 de minute pentru a se găti complet.
Vinetele conțin antioxidanți precum vitaminele A și C, care vă ajută să vă protejați celulele. Sunt bogate în substanțe chimice naturale din plante numite polifenoli, care pot ajuta celulele să proceseze mai bine zahărul în cazul persoanelor care au diabet.
Conținutul ridicat de fibre din vinete îmbunătățește sănătatea gastrointestinală. Aceste fibre nu ajută doar la procesul de digestie, ci și la îmbunătățirea sănătății inimii.