Cum să gătești perfect somonul, fără tigaie, în doar 7 minute. Trucul unui bucătar-șef pentru cel mai gustos preparat
Publicat pe 25.09.2025 la 21:17 Actualizat pe 25.09.2025 la 21:17
Vrei să savurezi un somon delicios, suculent și gătit perfect, fără să folosești tigaia? În doar 7 minute, poți pregăti un preparat care îți va impresiona papilele gustative.
- Cum să gătești somon delicios în 7 minute, fără tigaie
- Trucul unui chef
Somonul este un pește gras delicios, bogat în acizi grași omega-3 și vitamine B, care ajută la menținerea sănătății sistemului nervos și a inimii. Cu toate acestea, prepararea corectă a somonului poate fi o provocare. Unii bucătari recomandă prăjirea somonului în tigaie pentru a obține cele mai bune rezultate, dar acest lucru poate fi dificil pentru bucătarii amatori.
Prăjirea incorectă a somonului în tigaie poate face ca pielea să se lipească de tigaie și carnea să devină uscată.
Cum să gătești perfect somonul, fără tigaie, în doar 7 minute
Bucătarul Connor Robson, de la un restaurant italian a împărtășit sfaturile sale pentru prepararea celui mai „gustos” somon. În loc să prăjească somonul în tigaie, bucătarul a sugerat să se marineze peștele și apoi să se fiarbă, pentru a evita prepararea excesivă.
„Somonul este un pește gras excelent, cu carne fragedă și delicată. Una dintre cele mai gustoase metode de preparare este să-l sărați cu părți egale de sare și zahăr timp de 20 de minute, apoi să-l spălați cu apă rece ca gheața și să-l uscați cu un prosop.
Fierberea somonului într-un amestec bogat în grăsimi este metoda ideală pentru a evita fierberea excesivă și pentru a adăuga umiditate preparatului. Luați 200 g de unt nesărat și amestecați-l cu sucul de la jumătate de lămâie și coaja de la o lămâie întreagă, apoi fierbeți-l timp de șapte-opt minute.
Somonul trebuie să fie moale la atingere și să rămână roz în interior. Somonul este un pește pe care mulți oameni îl gătesc excesiv. Dacă vedeți linii albe între bucăți, înseamnă că este gătit excesiv.”, a spus Connor Robson, scrie express.co.uk.
El a sugerat să se asocieze somonul cu un sos olandez, sparanghel alb și fenicul prăjit pentru a obține un preparat delicios.
Cum se prepară sosul olandez
Pentru a prepara sosul olandez, poți folosi untul de la somonul fiert, pentru a evita risipa alimentară.
Ingrediente:
Două gălbenușuri de ou
200 g unt (folosiți amestecul de la somonul fiert)
15 ml oțet de vin alb
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Bate două gălbenușuri de ou cu 15 ml de oțet de vin alb.
Pune la bain-marie până când gălbenușurile devin palide și pufoase și se pot plia ușor peste ele însele.
Toarnă amestecul cald de unt din peștele fiert în amestecul de gălbenușuri și amestecă, sau toarnă 200 g de unt topit în amestecul de gălbenușuri și amestecă.
Condimentează cu sare și piper după gust și pune peste somon.