Cum se prepară corect pastele. Ce greșeală să nu mai faci niciodată atunci când gătești acest fel de mâncare
Pastele se numără printre mâncărurile preferate ale tuturor. Un sondaj realizat în 17 țări a confirmat că pastele se sitiează pe primul loc în preferințele oamenilor. Deși pare că sunt ușor de preparat, nu e deloc așa. Care e greșeala uriașă pe care o facem cu toții când gătim paste cu sos. Care este, de fapt, rețeta corectă.
- Cum se gătesc corect pastele
- Ce greșeală să nu mai repeți atunci când gătești acest fel de mâncare
Nu numai că pastele sunt alimentul numărul unu în țara natală, Italia, dar sunt și savurate în locuri îndepărtate precum Filipine, Mexic și Africa de Sud. Pastele au devenit populare, în primul rând, pentru că sunt ieftine și foarte ușor de preparat.
Cum se prepară corect pastele
De cele mai multe ori, atunci când facem paste, punem apa la fiert, adaugăm pastele, mai testăm din când în când să vedem dacă sunt gata și când ni se pare că au fiert, le punem la scurs și aruncăm apa în care le-am gătit. Punem sosul deasupra pastelor și mâncarea e gata! Ei bine, aproape toți pații enumerați mai sus sunt greșiți.
Specialiștii recomandă ca apa să fie pusă la fiert și, odată ce face bule, să fie adăugate și pastele, care vor fi lăsate să fiarbă respectând timpul indicat pe ambalaj. După ce pastele au fiert, apa nu trebuie aruncată, ci ele trebuie scoase din recipientul în care au fiert cu ajutorul unei strecurătoare și lăsate pe o farfurie.
După ce sosul e pregătit, pastele sunt adăugate în el. Se pune și puțină apă fiartă pentru a ajuta pastele să se lege mai bine. Se rade apoi brânza deasupra, în cazul în care rețeta conține brânză și voilà, mâncarea e gata.
Motive pentru care pastele se numără printre mâncărurile preferate ale oamenilor
Iată câteva dintre motivele pentru care pastele sunt uimitoare și ar trebui să fie întotdeauna o opțiune atunci când te gândești la o masă hrănitoare și gustoasă.
- sunt sănătoase și accesibile. O pungă de paste nu costă deloc mult și conțin foarte puțină sare, ceea ce este uimitor pentru cei cu probleme de circulație. De asemenea, există și paste fără gluten, așa că și persoanele alergice le pot consuma liniștite.
- sunt ușor de gătit și sunt numai bune de mâncat într-un timp scurt. Probabil că nu există un fel de mâncare mai ușor de gătit decât pastele.
- sunt versatile. pastele sunt atât de versatile încât se poate argumenta că stimulează imaginația. Poți găti clasicele spaghete cu sos de roșii, sau poți să-ți lași creativitatea să zboare cu toate formele diferite de paste care se găsesc în orice supermarket, ca să nu mai vorbim de toate sosurile posibile pe care le poți adăuga. De la buccatini cu pesto la penne all’arrabbiata, nu vei avea niciodată o masă plictisitoare mâncând paste.