Cum se prepară prăjitura Arlechin cu gem. Rețetă simplă de Crăciun
Prăjitura Arlechin e una dintre cele mai îndrăgite prăjituri cu foi, iar aceasta se poate prepera simplu și rapid. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face rețeta preferată de toată familia.
- Prăjitura Arlechin se prepară foarte rapid
- Cum poți să o faci în casă
Cum se prepară prăjitura Arlechin cu gem
Cu siguranță ați auzit de prăjitura Arlechin, iar în cazul în care totuși nu ați auzit de ea până acum, atunci trebuie să știți că e o prăjitură delicioasă, cu o prezentare veselă, iubită de toți copii, dar și de adulți
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 grame de făină
- 200 grame de unt
- 2 ouă
- 150 de grame zahăr
- 1 lingură de smântână
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare
Pentru umplutură vei folosi trei tipuri de gem
- 5 linguri gem de caise
- 5 linguri gem de prune
- 5 linguri gem de capșuni sau fructe de pădure
Pentru topping:
2 galbenușuri
60 de grame de zahăr pudră vanilat
bombonele colorate
Mod de preparare
Pentru început se va amesteca praful de copt și sare, după care se va pune untul tăiat bucățele. Se adaugă zahărul, smântata și începem să frământăm aluatul.
Când compoziția devine netedă și nu se lipește de mâini se va împărți aluatul în patru părți și se vor lăsa la frigider pentru 30-40 de minute.
După ce se vor lăsa la rece se vor întinde patru foi dreptunghiulare, iar acestea se vor coace pe rând pe dosul unei tăvi de 10-15 minute.
După ce se lasă la răcit se vor unge foile cu gem și se va suprapune una peste cealaltă.
Ultima foaie de prăjitură se unge cu gălbenușurile frecate cu zahărul pudră, iar ulterior se va presăra bomboane colorate pe deasupra. Prăjitura se pune la cuptorul preîncălzit pentru 2 minute, timp în care se va întări gălbenușul.
Prăjitura se va consuma după 12 ore, astfel încât să se înmoaie foile. Aceasta se poate păstra timp de 4-5 zile.