Cum se prepară șnițele de soia de post. Trucul genial ca să iasă delicioase
Publicat pe 11.11.2025 la 14:46 Actualizat pe 11.11.2025 la 14:46
Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie. Este unul dintre posturile ușoare de peste an și durează cinci săptămâni. Unul dintre ingredientele des folosite în această perioadă este soia, care poate fi integrată în mai multe rețete, printre care și șnițele.
- Rețetă de șnițele de soia de post
- Cum să le prepari
Soia poate fi integrată în multe rețete de post. Cu ajutorul ei, se pot obține și șnițele delicioase. Pentru a le pregăti, ai nevoie de câteva ingrediente și cel mult o oră.
Rețetă de șnitele de soia de post
Ingrediente:
- 200 grame soia felii
- ulei de măsline
- boia dulce
- sare
- piper
- mărar
- făină albă
- muștar
- apă minerală
Mod de preparare:
Pentru început, se pune pe foc o oală cu apă, sare și piper. Se lasă pe foc până când este fierbinte, iar mai apoi se adaugă feliile de soia. Se lasă pe aragaz aproape jumătate de oră. După ce sunt gata, se scot și se las la scurs pe un prosop de hârtie.
După ce s-au răcit, dar nu complet, se stoarce de apă între mâini și se adaugă apă minerală într-un bol, peste care se pune făina treptat. Se amestecă bine până se obține o consistență groasă. Se adaugă sare, piper, boia dulce și o lingură de muștar.
Se taie și mărarul și se amestecă. Șnițelele de soia se dau prin amestecul de făină și apă minerală și se lasă în tigaie, pentru câteva minute. Se iau atunci când s-au rumenit și se pun într-o farfurie cu prosoape de bucătărie. Pot fi servite atât calde, cât și reci.
Ce să adaugi pentru a fi delicioase
Feliile de soia pot să nu aibă un gust neapărat plăcut, de aceea este bine să adaugi fie condimente, precum boia, piper sau cimbru, ori ierburi aromatice. Se mai poate adăuga și ceapă tocată mărunt sau puțin usturoi. O altă combinație de gusturi reușită este usturoi și rozmarin.
O altă variantă pentru a le integra în alimentație este de a le consuma alături de alte alimente, cum ar fi un mix de legume sau alături de sosurile preferate.