Drob de pui pentru Paște. Cinci rețete pentru cei care nu mănâncă miel
În cazul în care nu mâncați miel de paște, atunci există o alternativă pentru a vă bucura de drob . Vă prezentăm cinci rețete pentru drob de pui pe care nu trebuie să le ratați.
- Rețete de drob de pui pentru masa de Paște
- Cinci rețete delicioase
Rețetă clasică: drob din ficat de pui
Ingrediente
- 800 gr ficat de pui
- 1 praz mare sau 3 legături de ceapă verde
- 4 căței de usturoi sau 2 legaturi de usturoi verde
- 1 legatură patrunjel
- sare și piper cate o lingurita sau dupa gust
- 1 lingurită ienibahar macinat
- 5 ouă
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingurită pesmet
Mod de preparare
Ficatul se curăță și se spală, dupe care se pune într-o tigaie în care punem două linguri de ulei. Peste ficat se pune un capac și se lasă la înăbușit aproximativ 10 minute.
După ce a fost gata, se lasă la răcit și ulterior se mărunțește prin mașina de tocat. Se taie prazul sau ceapa și se călește. Într-un castron se adaugă ficatul, zeama lăsată de ficat, prazul, pătrunjelul, usturoiul, sare, pipet, ienibaahar și ouăle. Se amestecă compoziția și se pune într-o tavă de chec pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade.
Drob de pui cu pipote si ficăței
- 1 kg pipote și inimi de pui
- 1 kg ficat de pui
- 4 cepe mari tocate
- 2 legături mari ceapa verde
- 2 legaturi patrunjel
- 2 legături marar
- 6 linguri ulei
- 5 oua crude
- 3 oua fierte
- piper
- sare
Mod de preparare
Pipotele și inimile se pun la fiert și se lasă până când acestea de frăgezesc. Ulterior ficatul se pune la prăjit, dar acesta poate fi lăsat și la fiert. Se toată toate ingreditenele și și verdețurile, după care punem întreaga compoziție într-un vas. Pentru a da un gust mai diferit puteți să puneți și ceapă ușcată pe care o căliți puțini.
Întreaga compoziție se amestecă cu ouă crude care vor lega drobul. Pentru aspect se poate pune și la mijloc ouă fierte. Drobul se lasă 40 de minute la cuptor la aproximativ 180 de grade.
Rețeaa drobului de pui din carne tocată
Ingrediente
- 10 oua
- 1 ceapa
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru,proaspat macinat
- 1 kg carne tocata de pui
- 500 g ficat de pui
- 4 legaturi ceapa verde
- 4 legaturi leurda
- 2 legaturi marar proaspat
Mod de preparare
Se curăță ficatul de pui și se opărește, după care se curăță și ceapa alba și se taie în cubulețe, dar se pune și ca călit. Separat se va căli și crnea tocată de pui. Ficatul se scoate din apă, iar după ce se răcește se toacă mărunt. Se adaugă amestecul de ceală călită, după care adăugăm carnea tocată.
Se pune imediat măratul curățat împreună cu opt ouă. Se pune seara, piper și se amestecă, după care mai batem un ou și în punem în tavă. Imediat se adaugă amestecul și mai pune un ou peste drob, după care îl punem la cuptor timp de 45 de minute.
Drob de pui cu ciuperci pentru Paște
Ingrediente
- 450 g piept de pui
- 500 g ficat pui
- 100 g pipote pui
- 200 g ciuperci champignon
- 4 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi verde
- 1 legatură mărar
- 4 ouă crude
- 3 ouă fierte
- sare
- piper
Mod de preparare
Se pun la fiert pieptul de pui și pipotele, după care și ficatul de pui. Urmează să călim ciupercile, dar nu înainte de a le tăia în cuburi medii. Se amestecă carnea tocată cu ciupercile călite, cu patru ouă crude, dar și cu mărăr, după care se adaugă sare și piper.
După ce se amestecă întreaga compoziție, se toarnă jumătate într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și putem să punem două iuă fierte tari pentru a da un aspect diferit. După ce am pus jumătatea de compoziție, vom turna și cealaltă parte, după care o dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.