Dulceață de rubarbă cu vanilie. Se prepară în doar câteva minute
Rubarba are numeroase beneficii pentru organism, dar și un gust delicios. Există o mulțime de deserturi unde ea este ingredientul principal, iar acum, am pregătit o rețetă de dulceață. Ai nevoie de puține ingrediente, iar timpul de pregătire se limitează la 10 minute.
- Dulceață de rubarbă cu vanilie
- Se prepară în doar câteva minute
Dulceața se poate preapara dintr-o mulțime de fructe, iar rezultatul va fi delicios, de fiecare dată. Rubarba este benefică pentru organism, fiind un aliment sănătos, iar multe gospodine aleg să o includă în rețetele lor. De data aceasta am pregătit o dulceață de rubarbă cu vanilie, care se prepară în doar câteva minute.
Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul necesar este unul foarte scurt. După ce vrei curăța tulpinile, se fierb și urmează pregătirea sosului. El va fi gata în doar câteva minute, iar după răcire, toată familie se poate bucura de gustul său aromat.
Ingrediente
- 500 g rubarbă
- 500 g zahăr
- vanilie
- opțional: ghimbir, zeama de la ½ lămâie, zeama de la ½ portocală
Mod de preparare
Prima dată se spală rubarba, apoi se decojesc într-un strat subțire. Fâșiile de trag de la un capăt la altul, dar nu se aruncă. Ele se păstrează, oferind o culoare frumoasă dulceții. Se feliază tulpinile, dar dacă vreți să fie mai mari, se pot tăia la 2-3 cm.
Pentru a face siropul se pune coaja de rubarbă alături de zahăr și 100 de ml de apă într-o tigaie sau într-o cratiță mai largă. Se lasă la fiert până începe să se lege, apoi se strecoară cojile. Ele oferă o culoare rozalie siropului, dar acum se pot arunca.
Se adaugă bucățile de rubarbă în sirop alături de vanilie și ghimbir ras. Tot aici se pot pune și felii de citrice sau zeama lor, pentru o aromă mai intensă. Apoi se fierbe repede, iar dacă o lăsăm prea mult, riscăm să se dezintegreze.
Rubarba va fierbe un minut, apoi se acoperă cu un prosop curat și se lasă la răcit. După ce se răcește, se scoate rubarba, apoi se mai fierbe siropul timp de 5 minute, până se mai îngroașă. Dulceața se poate depozita în borcane închise cu capac, sterilizate anterior. Poate fi ținută în cămară sau într-un beci, fiind ferită de razele soarelui.