Gogoșele minciunele ca la bunica acasă! Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie! Se fac rapid și sunt delicioase
Minciunelele sunt un desert tradițional pe care toată lumea îl iubește. Bunicile noastre le găteau des în copilărie, iar pudrate cu zahăr ți se topesc în gură. Iată o rețetă de minciunele tradiționale exact ca cele pe care le mâncai când erai copil!
- Desertul care aduce gustul copilăriei în casa ta
- Cum gătești cele mai delicioase minciunele
Cu siguranță îți amintești de vacanțele petrecute la bunici și de mirosul cald al aluatului proapăt de minciunele gătite de bunica ta. Cât încă erau calde, le pudra cu zahăr și aveau un gust care nu poate fi comparat cu nimic altceva. O rețetă clasică te ajută să le gătești chiar în bucătăria ta.
Rețetă delicioasă de minciunele ca la bunica
Minciunelele se gătesc din puține ingrediente ieftine, sunt gata în câteva minute și sunt un desert perfect pentru întreaga familie. Rețeta tradițională și clasică te ajută să obții aluatul perfect pentru un preparat care să ți se topească în gură. Se prăjesc, se pudrează și sunt gata de servit!
Ingrediente
- 2 ouă
- 80 de grame de zahăr
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 250 de ml smântână fermentată cu 20% grăsime
- 450 de grame de făină
- coajă de lămâie
- 400 ml ulei
Mod de preparare
Se pregătește un vas încăpător și se amestecă smântâna, zahărul, ouăle, coaja de lămâie, praful de sare și esența de vanilie. Se amestecă cu un tel sau se mixează până se incorporează aluatul. După ce s-a omogenizat, în amestec se pune făina și se amestecă din nou, până când se formează aluatul.
Se pune pe un blat, se presară pe deasupra puțină făină și se întinde cu un sucitor. Se taie în pătrate egale, iar în mijlocul lor se face o mică tăietură. Colțurile se bagă în tăietură, iar mai apoi se pun în tigaia cu ulei încins. Se întorc pe o parte și pe cealaltă până se rumenesc. După ce au obținut o culoare aurie închisă, se scot și se lasă la scurs. La final se pudrează cu zahăr pudră și pot fi mâncate.