Gogoși pufoase cu ciocolată. Rețeta cu care îți vei surprinde întreaga familie
Cum să îți termini mai bine weekendul dacă nu cu un desert delicios?! Îți poți surprinde întreaga familie cu reteța de gogoși pufoase de ciocolată, adorată atât de cei mici, cât și de cei mari. Iată cea mai simplă rețetă pentru un desert perfect pentru o seară liniștită, în familie!
- Care este cea mai simplă rețetă de gogoși
- Gogoșile cu ciocolată, pe placul tuturor
- Desert simplu și delicios
Toată lumea știe că deserturile făcute acasă, cu dragoste, sunt cele mai delicioase de fiecare dată. Dacă dorești să îi surprinzi pe cei dragi ție cu un desert, fii sigură că gogoșile cu ciocolată sunt pe placul oricărui pofticios.
Ingrediente
Aluat: 600 grame făină, 25 grame drojdie proaspătă, 50 grame unt, 2 ouă, 80 grame zahar, 300 mililitri lapte, 1 linguriță esență rom, 1 liguriță coajă rasă de lămâie, 1 linguriță esență vanilie, 1 praf sare, ulei pentru prăjit
Glazură : ciocolată și decor
Mod de preparare
Drojdia se amestecă cu o lingură de zahăr și 100 mililitri de lapte călduț într-un bol adânc, până când se dizolvă complet. Ulterior, se adaugă câteva linguri de făină și se amestecă până când compoziția devine omogenă.
Toată compoziția obținută se pune la loc cald, până când ajunge să își dubleze volumul.
Cele două ouă se sparg într-un bol separat și se amestecă, treptat, cu zahărul, sarea, esența de rom, vanilia, laptele și coaja rasă de lămâie. Ambele compoziții se toarnă într-un bol și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă treptat făina și untul topit.
Se amestecă până când se obține o compoziție de consistență potrivită. Se acoperă vasul și se pune din nou la loc cald, până când își dublează volumul. Se întinde apoi aluatul într-o formă dreptunghiulară și se decupează gogoșile cu o formă rotundă.
Se lasă mai apoi gogoșile la dospit, pe masa de lucru timp de câteva minute și se pun la prăjit, la foc mediu. Se scot pe șervețele absorbante și se pot decora cu ciocolată, bombonele de toate culorile, căpșuni sau alte fructe.