Hamburger de dovleac și orez, cea mai gustoasă rețetă de post. Cum îți poți surprinde familia
Îți plac hamburgerii, însă e perioada postului?! Chiar și așa poți să te bucuri de ei, într-o variantă 100 % vegetală. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară.
- Hamburgerii de post, cea mai apreciată rețetă
- Mod de preparare simplu și rapid
Rețetă de post de hamburgeri de dovleac și orez
Hamburgerii sunt printre cele mai apreciate preparate, asta pentru că se fac foarte rapid, dar sunt și foarte gustoși. Cu siguranță nu te-ai gândit și la varianta că ar putea fi și de post, dar iată că există.
Pentru a prepera hamburgeri de post cu orez și dovleac vei avea nevoie de:
- 150 g dovleac
- 40 g orez
- jumătate de linguriță de turmeric
- jumătate de cățel de usturoi
- jumătate de linguriță de boia afumată
- 1 lingură de făină
- chili, în funcție de preferințe
Mod de preparare
Mai întâi de toate se va fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. După fierbere se condimentează cu turmeric, boia, chili și usturoi.
În timp ce orezul se va găti, ne vom ocupa de dovleac. Se curăța și se taie în cuburi, după care se pune la microunde timp de 6 minute, sau la cuptor 30 de minute.
Orezul și dovleacul se vor pasa cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, după care se mai pun condimente, în funcție de gustul fiecăruia. Amestecul se lasă la rece timp de 10 minute.
După ce se scoate de la frigider se va adăuga o lingură de făină și se amestecă bine. Cu ajutorul unei linguri, dar și cu ajutorul mâinilor se vor forma hamburgerii de dovleac.
Într-o tigaie cu ulei încins se gătesc hamburgerii la foc mediu, timp de 5 minute pe fiecare parte. După ce hamburgerii au fost gata, aceștia se pun în chifle și se pot servi cu salată și diferite crudități, dar pot sta și lângă o carnitură de cartofi sau legume.