Rețetă gustoasă de gogoși de post! Secretul pentru a fi mereu pufoase
De Razvan Paltin.
Publicat pe 02.12.2021 la 09:29
Actualizat pe 02.12.2021 la 09:29
Gogoșile de post sunt o delicateasă, iar cu acest desert vei reuși să surprinzi pe toată lumea. În doar câțiva pași simplu vei putea avea în casă cele mai gustoase gogoși.
- Cum să faci gogoși de post pufoase
- Rețetă de gogoși simplă și rapidă
Dacă nu știi ce să mai gătești pentru cei dragi și vrei totuși să faci ceva simplu, dar totodată foarte gustos, gogoșile de post sunt cea mai bună alegere.
Ingrediente pentru gogoșile de post
- 500 g făină
- o linguriță de varf de zahăr
- 6 g drojdie uscată sau 20 de grame de drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă caldă
- 2-3 linguri ulei
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
- arome în funcție de preferință
Mod de preparare
Mai întâi de toate se va cerne făina pentru a se elimina eventualele corpuri străine și pentru că gogoșile să iasă cât mai pufoase, după care se adaugă drojdia uscată și zahărul și se amestecă. În cazul în care folosiți drojdie proaspătă, aceasta se lichefiază cu o linguriță de zahăr și se toarnă peste făină.
Imediat se adaugă sarea, aromele și 400 de ml de apă, după care se amesteacă și să mai adaugă apă în cazul în care aluatul e prea tare.
Se începe ulterior frământarea, se adaugă puțin câte puțin ulei, iar după ce toate ingredientele au fost incorporate se acoperă vasul și se lasă la cald până când își dublează volumul.
Ulterior, gogoșile se rup și se modelează în forma dorită, după care se vor lăsa 15 minute la dosport. Acesta se vor prăji în ulei încins, iar când sunt auriii se întorc pe partea cealaltă urmând să fie lăsate într-un vas, pe un șervețel de hârtie.
După ce ați luat toate gogoșile din vasul cu ulei, acestea se umplu cu gem sau se servesc goale, nu înainte de a fi date prin zahărul pudră.
Citește și: Cum se face salata de ciuperci. Rețete de post gustoase și simple