Iahnie de fasole de post ca la mănăstire. Rețeta simplă a măicuțelor
Iahnia de fasole este unul dintre cele mai delicioase preparate tradiționale, care face furori la orice masă în familie. Deși este un preparat ușor de gătit, există câteva secrete importante pentru a fi la fel de delicioasă ca cea a măicuțelor de la mănăstire. Iată o rețetă simplă de post, care te va surprinde.
- Cea mai delicioasă rețetă de iahnie de fasole de post
- Secretele celui mai bun preparat
Gospodinele gătesc des iahnie de fasole, mai ales în perioada postului. Acest preparat se gătește ușor, repede și ai nevoie de ingrediente puține. Mai mult, este pe placul tuturor și se poate combina foarte ușor, în cazul în care cineva nu dorește să mănânce de post. Deși este greu de crezut că se poate reproduce, o rețetă te invață cum să o gătești la fel ca cea de la mănăstire, preparată cu multă pasiune de măicuțe.
Rețetă de iahnie de fasole de post ca la mănăstire
Cu toții știm că cea mai delicioasă iahnie de fasole se găsește la mănăstire și multe goaspodine au încercat să o gătească la fel. Însă, nu toate știu secretele de care trebuie să țină cont astfel încât să obțină același gust delicios, aproape imposibil de uitat. Noi îți prezentăm rețeta pe care ai căutat-o de atât de mult timp, însă a fost greu de găsit.
Ingrediente
- 350 de grame de fasole albă
- două cepe de mărime medie
- un morcov
- un ardei roșu mare
- o lingură de paste de tomate
- trei linguri de suc de roșii
- două foi de dafin
- un cățel de usturoi
- piper, sare, pătrunjel și ulei
Mod de preparare
Modul de preparare al acestei rețete este foarte simplu. Pentru început, trebuie să speli fasolea și să o lași să se înmoaie peste noapte, astfel încât să fiarbă repede următoarea zi. După ce a devenit suficient de moale, va trebui să o pui la fiert. În timpul în care fierbe poți să cureți ceapa, ardeii și morcovii, pe care le vei tăia mărunt și le vei pune la călit într-o tigaie cu ulei încins.
Imediat după ce fasolea este suficient de fiartă, o vei adăuga împreuă cu legumele călite, sucul de roșii și pasta de tomate. Este ideal să adaugi și o cantitate mică din zeama de la fasole. La final, vei adăuga sarea și foile de dafin, iar mai apoi o vei lăsa la fiert încă câteva minute. După ce iei fasolea de pe foc vei adăuga și pătrunjelul.
Secretele măicuțelor pentru o iahnie de fasole delicioasă
Iahnia de fasole este unul dintre cele mai ușoare preparate, astfel că oamenii au șanse minime să nu obțină un preparat delicios. Ceea ce trebuie să faci neapărat este să lasi fasolea la înmuiat cel puțin opt ore, astfel încât să nu necesite un timp îndelungat de fierbere, iar gustul ei să se schimbe.
De asemenea, este important să lași fasolea la fiert încă câteva minute după ce ai pus frunzele de dafin, ca aroma să se răspândească peste tot. În funcție de gusturile proprii, poți să adaugi mai mult usturoi, pentru un plus de aromă.