Ingredientul special pentru cea mai bună iahnie de fasole. Rețeta bucătarilor
Publicat pe 29.09.2022 la 13:53 Actualizat pe 29.09.2022 la 13:53
Vrei să pregătești pentru tine și cei dragi un preparat delicios, dar nu știi ce? Ei bine, iahnia de fasole poate fi alegerea potrivită! Iată ce ingredient special trebuie să adaugi pentru un gust mai bun. Rețeta celor mai pricepuți bucătari.
- Ingredientul secret pentru o iahnie de fasole delicioasă
- Cea mai delicioasă rețetă
Orice gospodină vrea să pregătească pentru familia ei tot ce este mai bun. Dacă îți dorești și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat gustos, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai bună rețetă de iahnie de fasole. Ce ingredient secret trebuie să adaugi în mâncare. Vei rămâne surprinsă de rezultat.
Ingredientul secret pentru o iahnie de fasole delicioasă
Chiar dacă multe gospodine nici nu se gândeau, ingredietul secret pe care trebuie să îl adăugăm la iahnia de fasole pentru un gust mai bun este chimenul. Pune în mâncare o lingură, iar apoi bucură-te de rezultat.
Ingredinte
- o ceapă albă
- doi morcovi
- o jumătate de lingură de boia de ardei
- o jumătate de lingură rasă de oregano
- 500 grame de fasole
- un kilogram de ciolan afumat
- o lingură de ulei
- trei linguri de pastă de tomate
- patru foi de dafin
- o jumătate de lingură de cimbru
- sare
- piper negru
- o jumătate de linguriță de chimen
Modul de preparare
Pentru început, lăsăm fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi o punem la fiert și avem grijă să schimbăm apa de măcar trei ori. Într-o oaltă oală punem la fiert, la foc mic, ciolanul, până e poate desprinde de pe os.
După ce am fiert carnea, o scoatem și o lăsăm la răcit. De reținut este faptul că trebuie să păstrăm apa în care a fiert. Tocăm mărunt morcovul și ceapa, după care le călim în ulei până când ceapa devine transparentă, iar apoi punem și boia.
Tăiem carnea de pe ciolat, în bucăți potrivite, și o adăugăm peste fasole și apa în care a fiert cioanul. Punem peste oregano, pasta de tomate, chimenul, foile de dafin și cimbru. Le lăsăm la fiert până când toate ingredientele sunt frăgezite. Adăugăm pest sare și piper, după gust, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!