Ingredientul secret pentru cea mai delicioasă mâncare de cartofi. Ce adaugă bucătarii celebri pentru un gust mai bun
Publicat pe 28.09.2022 la 14:00 Actualizat pe 28.09.2022 la 14:00
Te gândești să le pregătești celor dragi un preparat delicios, dar nu mai știi ce? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai delicioasă rețeță pentru o mâncare de cartofi. Iată ce ingredient secret adaugă cei mai pricepuți bucătari pentru un gust mai bun.
- Rețetă pentru cea mai delicioasă mâncare de cartofi
- Ce ingredient secret trebuie să adaugi
Dacă îți dorești să pregătești ceva delicios pentru musafiri ori pentru familie, dar te-ai plictisit de vechile preparate, noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă simplă și gustoasă pentru o mâncare de cartofi. Ce ingredient secret trebuie să adaugi pentru un gust diferit.
Ingredientul secret pentru cea mai delicioasă mâncare de cartofi
Deși multe gospodine nici nu se gândeau, ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi la mâncarea de cartofi pentru un gust mai bun este cimbrișorul. Pune câteva fire atunci când gătești și bucură-te de rezultat.
Ingrediente
- fire de cimbrişor
- două frunze de dafin
- o legătură de pătrunjel
- apă
- 6 cartofi
- două cepe
- o ceaşcă cu sos de roşii sau pastă de tomate (bulion)
- 7 boabe de piper
- doi morcovi
- doi ardei kapia sau graşi
- doi căţei de usturoi
- sare
- ulei de măsline
Modul de preparare
Pentru început, spălăm bine legumele și le curățăm de coajă. Le punem la fiert îm apă cu sare, alături de cartofii pe care îi tăiem cubulețe înainte. Mărunțim ceapa și o punem la călit în puțin ulei, într-o cratiță, iar după ce devine transpartentă adăugăm ardeiul tocat în cubulețe și morcovii rași.
Din când în când, trebuie să adăugăm și puțină apă. Punem peste cartofii, foile de dafin, firele de cimbrișor, după care le lăsăm la călit pentru aproximativ două minute. Punem în vas apă, până când acoperim cartofii și apoi adăugăm peste boabele de piper.
Lăsăm compoziția de mai sus la fiert, pentru 10 minute, la foc mediu. Adăugăm peste sosul de roșii, usturoiul mărunțit și sarea. Punem oala la cuptor pentru încă 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Adăugăm peste, dacă vrem, pătrunjelul tocat mărunt, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Cu ce să înlocuiești pâinea din chiftele. Îngredientul care le va face mai delicioase și suculente