Ingredientul care se pune pentru cele mai bune chiftele de post cu dovlecei și cartofi. Așa ies perfecte
În această perioadă, românii nu mai consumă alimente de origine animală, fiind postul Paștelui. Rețeta de mai jos este perfectă pentru toată lumea, indiferent că vorbim de cei mari sau cei mici. Chifteluțele se pot pregăti pentru o gustare sau un prânz alături de o salată.
- Ingredientul delicios pentru chifteluțe de post
- Rețeta pentru un preparat simplu
Suntem în perioada postului Paștelui, astfel că preparatele din legume sunt perfecte pentru a fi consumate. Ele se gătesc rapid, iar cu ingredientele perfecte, vei obține cele mai bune rezultate.
Chifteluțele din dovlecel și cartofi se recomandă a fi consumate de toată lumea, iar rezultatul va fi unul delicios. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar pentru un gust și mai aromat, folosește mărar în compoziția lor. Le poți pregăti pentru o gustare sau pentru un prânz alături de un piure sau o salată rapidă.
Ingrediente
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- o ceapă mare
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură cu vârf de făină
- 1/2 linguriță bulion
- sare, piper
- mărar
Mod de preparare
Dovlecelul se curăță și se dă pe răzătoarea cât mai mică, apoi se stoarce foarte bine. Cartofii se fierb, se curăță, apoi se pasează cu o furculiță, se adaugă bulion, făină, condimente și mărar. Toate ingredientele se amestecă până se va obține un aluat omogen, numai bun de prelucrat.
Cu ajutorul unei linguri se ia din compoziție și se formează biluțe care se dau prin făină și apoi se pun la prăjit în ulei încins.
Când încep să se rumenească, se iau de pe aragaz și se pun într-un bol acoperit cu un șervețel, pentru a lăsa uleiul.
Ele se pot servi ca atare sau alături de o salată și un piure. Salata poate să fie obținută din castraveți și mărar. După ce se taie feliuțe, se adaugă sare, ulei de măsline, mărar tocat și zeamă de lămâie sau oțet diluat cu apă.