Ingredientul de care să nu uiți când pregătești mâncarea de urzici. Așa îi dai un gust delicios
Dacă ai rămas în pană de idei la capitolul rețete, mâncarea de urzici poate fi o idee de prânz sau cină. Cu toate că este un preparat pentru care nu ai nevoie de prea mult, trebuie să știi că, în general, este folosit un ingredient care îi dă gustul delicios.
- Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în mâncarea de urzici
- Așa obții un preparat delicios
Cum este sezonul în care au apărut pe piață verdețurile, ar fi și păcat să nu pregătești o mâncare de urzici, un preparat care, cu siguranță, îi va aminti de gustul copilăriei.
Pe lângă acest lucru, trebuie să știi că mâncarea de urzici are puține calorii, deci, poate fi consumată și de cei care sunt la dietă sau de cei care țin Postul Paștelui.
Ingredientul pe care să îl adaugi în mâncarea de urzici
În mod tradițional, se spune că secretul unui preparat delicios constă în ceapa și usturoi, atunci când este vorba de mâncarea de urzici.
În schimb, bucătării sunt de altă părere, căci, este bine să fie adăugat puțin hrean, când este pregătit amestecul obținut din făină și urzicile gătite. Așa îi vei da un gust delicios.
Cea mai simplă rețetă de mâncare cu urzici
Ingrediente:
- urzici
- 2 - 3 cepe verzi sau o ceapă uscată
- 2 - 3 linguri de ulei
- 3 - 4 căței de usturoi
- sare
- făină de grâu sau mălai
- o rădăcină de hrean
Mod de preparare:
După ce sunt bine curățate, urzicile se pun la fiert în doi litri de apă. Se lasă pe foc pentru cel puțin cinci minute. Mai apoi, se continuă cu următoarea tranșă de verdețuri, iar după ce toată cantitatea a trecut prin apă, se păstrează zeama și se lasă la răcit.
Între timp, se taie ceapa și se pune la călit, cu puțin ulei. Se lasă până când devine translucidă, iar mai apoi se pune apă. După alte minute, se adaugă făină de grâu, care trebuie amestecată cu zeama rămasă după ce urzicile au fost fierte.
Se amestecă bine, pentru a evita să apară cocoloașele, iar după se adaugă urzicile tocate. Dacă amestecul este prea gros, se mai adaugă o parte din zeama de la urzici, iar mai apoi poate fi adăugat și usturoiul tocat mărunt, împreună cu hreanul.