Ingredientul secret al lui chef Joseph Hadad pentru o musaca de vinete delicioasă. Rețeta celebrului bucătar
Preparatele se adaptează sezonului în care ne aflăm, astfel încât legumele de sezon să fie pus în valoare și să ne bucurăm de cele mai delicioase feluri de mâncare. De aceea, vă dezvăluim ingredientul secret pe care chef Joseph Hadad îl folosește în rețeta lui de musaca de vinete, perfectă pentru sezonul rece.
- Musacaua de vinete a lui Joseph Hadad
- Ce ingredient secret are bucătarul
Rețeta lui Joseph Hadad pentru musaca de vinete este cea pe care trebuie s-o încerci în această toamnă. Celebrul chef reușește s-o prepare perfect și o face specială cu ajutorul unui ingredient secret.
Ingedientul secret al lui chef Joseph Hadad pentru o musaca de vinete pe placul tuturor
Cunoscutul bucătar are o rețetă reinterpretată de musaca de vinete pe care a împărtășit-o cu cei care îi apreciază talentul culinar, prin intermediul blogului său personal. Astfel, pentru a prepara o musaca de vinete ca cea a lui Joseph Hadad trebuie să aveți în vedere consistența cărnii. Chef-ul recomandă să fie destul de grasă în momentul în care se gătește.
Ingrediente
2 vinete
12 roșii uscate
1 ceapă
3 linguri ulei de măsline
1 litru ulei de floarea soarelui
240 g carne de miel
180 g cane de vită
60 g muguri de pin
2 căței de usturoi
sare
coriandru uscat
cuișoare
piper negru măcinat
nucșoară
scorțișoară
cimbru
pătrunjel
Mod de preparare
În rețeta lui Joseph Hadad se începe cu pregătirea cărnii, care se toacă foarte mărunt pentru a putea fi gătită. Apoi, mărunțiți bine ceapa, căliți-o bine în ulei de măsline și adăugați carnea când ceapa devine aurie. În timp ce se gătește amestecul, adăugați și mirodeniile, după gust.
În timp ce carnea e pe foc, băgați la cuptor mugurii de pin timp de 3 minute. Când sunt gata, adăugați-i peste carnea din tigaie, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt.
Vinetele spălate bine, se taie felii pe lungime și se prăjesc într-o tigaie în ulei de măsline. Apoi, așezați pe farfurie o felie de vânătă, peste care adăugați un strat de carne. Continuați să adăugați câte un strat de vinete, apoi unul de carne.