Mâncare de fasole scăzută. O rețetă simplă și ușor de pregătit în post
Postul Crăciunului a început deja de aproape două săptămâni, ceea ce înseamnă că oamenii se abțin de la alimentele de dulce. Chiar și așa, există o mulțime de alte ingrediente care pot fi integrate în rețete ușor de pregătit și delicioase, printre care se numără și fasolea.
- Mâncare de fasole scăzută
- O rețetă simplă și ușor de pregătit în post
Fasolea face parte din categoria ingredientelor din care se pot obține multe preparate, dar pentru cei care nu au atât de mult timp în bucătărie, nu este neapărat o variantă ideală, asta pentru că fasolea are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi gata.
Rețetă de mâncare de fasole scăzută
Ingrediente:
- fasole uscată
- sare
- piper
- ulei de măsline
- leuștean
- foi de dafin
- pastă de tomate / roșii / sos de roșii
- usturoi
- jumătate de țelină
- un morcov
- ardei gras
- o ceapă
- cimbru
Mod de preparare:
Unul dintre pașii esențiali atunci când gătești fasole, indiferent despre ce rețetă este vorba, constă în a trece boabele de fasole prin două-trei ape. Mai apoi, se pun într-un vas și se lasă la fiert, cu capacul acoperit.
După ce este fiartă, fasolea se scurge de apă și se clătește din nou, ca mai apoi să fie lăsată pe foc încă cinci minute. Ulterior, se iau boabele de fasole, se scurge apa iar și se lasă în apă fierbinte, cât timp sunt pregătite legumele. Într-un vas, se adaugă puțin ulei și se călește o ceapă, un morcov și o jumătate de țelină.
După ce bucățile de ceapă devin translucide, iar morcovul dat pe răzătoare, împreună cu țelina și ardeiul gras sunt aproape gătite, se pun două foi de dafin, cimbru uscat și cățeii de usturoi tocați mărunt. Pentru a evita ca legumele să se prăjească prea tare, este bine să iei puțin din lichidul în care au fiert boabele de fasole și să fie adăugat în tigaie. Se continuă prin adăugarea pastei de roșii și se scurge fasolea de apă, pentru a fi adăugate în tigaie.
Este indicat, pentru a evita ca boabele să se sfărâme, să pui sare abia după ce preparatul este aproape gata. Se lasă pe foc pentru cel puțin 10 minute, iar la final se pune leuștean și/sau pătrunjel.