Meniul complet al lui Chef Horia Manea: plăcintă cu unt, pui franțuzesc și prăjitură cu ness. Află rețetele pas cu pas
Publicat pe 26.08.2025 la 11:40 Actualizat pe 26.08.2025 la 11:40
Rețetele de astăzi vin cu idei delicioase și inspirație pentru acasă, potrivite pentru cei care vor să pregătească mese speciale și savuroase, îmbinând tehnici simple cu arome care vor încânta întreaga familie. Iată rețetele lui Chef Horia Manea explicate pas cu pas!
- Plăcintă cu unt și umplutură de ciuperci, cașcaval și șuncă
- Pui franțuzesc
- Prăjitură cu ness
Plăcintă cu unt și umplutură cu ciuperci, cașcaval și șuncă
Ingrediente:
1 aluat foitaj
100 g unt
150 g cremă de brânză
200 g șuncă
200 g ciuperci
150 g cașcaval
100 g maioneză
1 ou
20 g muștar
2 căței usturoi
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare
Se călesc ciupercile. Între timp, se pregătește sosul amestecând maioneza, muștarul și usturoiul. Se amestecă ciupercile, cașcavalul, șunca, crema de brânză. Se condimentează cu sare și piper. Aluatul foitaj se unge cu unt și se rulează. Se împarte egal și fiecare bucată se umple cu compoziția pregătită anterior. Pateurile se ung cu ou și introduc la cuptor la 180 de grade, la 12-14 minute.
Pui franțuzesc
Ingrediente:
4 pulpe de pui
3 cepe roșii
4 căței usturoi
200 ml vin alb
150 g unt
150 g roșii cherry
50 g măsline verzi
50 g măsline negre
2 crenguțe de rozmarin proaspăt
2-3 crenguțe cimbru proaspăt
100 g cașcaval afumat
1 lămâie
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Carnea se lasă la marinat în ulei de măsline, sare, piper și cimbru. Ulterior, pulpele se prăjesc în ulei de măsline. La final, se adaugă unt și se stinge totul cu vin. Pulpele se mută într-o tavă pentru cuptor, alături de ceapă, usturoi, roșii, măsline, lămâie, crenguțe de rozmarin. Se toarnă și sosul rezultat în urma prăjirii pulpelor. Se lasă în cuptor la 220 de grade, pentru 20 de minute. La final, se adaugă cașcaval afumat ras.
Prăjitură cu ness
Ingrediente:
390 g unt
225 g făină
10 g praf de copt
100 g zahăr tos
125 g zahăr brun
4 ouă
100 g nuci
24 g ness
10 mșl apă fierbinte
10 ml esență rom
425 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul tos și brun împreună cu untul. Se adaugă ouăle, pe rând. Apoi, se toarnă nessul, esența de rom, praful se copt și făina. La final, se adaugă și nucile. Compoziția se toarnă în forme speciale de brioșe tapetate cu unt. Prăjiturile se introduc la cuptor, la 170 de grade, 12 minute. Se pregătește și crema de unt, amestecând untul, zahărul pudră și nessul. Brioșele se servesc cu ornate cu cremă.