Motivul pentru care piureul nu trebuie făcut cu mixerul. Secretul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele
Piureul de cartofi se numără printre rețelele delicioase și simplu de pregătit, dar cu toate acestea, există un truc care poate face diferența dintre o garnitură cremoasă și una care nu a fost pregătită ca la carte. De aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi motivul pentru care trebuie să renunți la a pregăti piureul de cartofi cu ajutorul mixerului.
- De ce nu este bine să pregătești piureul cu ajutorul mixerului
- Cum obții o garnitură delicioasă, cu un minim de efort
Deși ai fi tentat să spui că nu poți da greș cu piureul de cartofi, bucătarii au o părere cu totul diferită, mai ales dacă pregăteși garnitura cu mixerul. Acest lucru nu face decât ca preparatul să aibă o consistență tare, lucru pe care nu ți-l dorești.
Trucul care te ajută să pregătești o garnitură cremoasă
Cu toate că poate consideri că folosind mixerul reușești să pregătești masa mai repede, lucrurile nu stau chiar așa. De aceea, bucătarii recomanda ca gospodinele să nu folosească mixerul, atunci când fac piure.
Mai exact, un astfel de dispozitiv electric nu te va ajuta să obții consistența cremoasă, ci din contră. În timp ce cartofii sunt la fiert, absorb o parte din lichid, iar acest lucru determină ca substanțele din cartofi să se umfle.
Atunci când sunt puși pregătiți cu ajutorul mixerului, este favorizată creșterea cantității de amidon, ceea ce va da o consistență elastică preparatului.
De aceea, bucătarii recomandă ca piureul să fie pregătit cu ajutorul unui zdrobitor sau presă. Doar asa cantitatea de amidon nu va fi prea mare.
La fel de util poate fi și trucul legat de fierberea cartofilor. Majoritatea gospodinelor pun doar apă și sare, dar indicat este să fie adăugată smântână sau lapte, atunci când preparatul este pe foc. În acest fel, cartofii vor fi mai pufoși și nu vei mai obține o garnitură tare.