Patru rețete de ouă umplute. Aperitivul perfect pentru toți musafirii
Ouăle nu pot să lipsească de pe masa de Paște, astfel că cele umplute sunt perfecte pentru a le consuma. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rețetele pot sa fie extrem de versatile.
- Patru Rețete de oua umplute
- Musafirii tăi vor fi impresionați
Ouăle sunt un preparat versatil și nu pot să lipsească de pe msele românilor. Se apropie Paștele astfel că ouăle umplute sunt la mare căutare. Mai jos veți găsi 4 rețete pentru ouă umplute, iar gustul va fi unul delicios.
Ouă umplute simple
- 4 oua fierte tare
- 1 gălbenuș
- 100 ml ulei
- 1 linguriță muștar
- 2 linguri smantana
- 1/2 linguriță verdeturi mărunțite bine
- boia
- sare/piper
- arpagic
Prima dată se fierb ouăle în apă și puțină sare timp de 10 minute. Când sunt gata, se adaugă apă rece și se lasă încă 5 minute. Se curăță coaja, apoi se taie pe lungime și se scot gălbenușurile.
Se face pasta formată din gălbenuș, muștar și ulei. Ouăle se taie, apoi se scoate gălbenușul și se freacă bine cu furculița. Se adaugă 2 linguri de smântână, se condimentează cu sare și piper, apoi cu verdețuri. Albușul se umple cu crema de ou cu ajutorul unui poș sau o lingură.
Ouă umplute cu pastă de avocado
- 3 ouă
- 1/3 avocado
- 1 - 2 linguri mascarpone
- 1 ceapă verde curățată și feliată mărunt
- 1 - 2 linguri chives
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare, piper după gust
- 1 lingură ulei de cocos (opțional)
Prima dată se fierb ouăle în apă și puțină sare timp de 10 minute. Când sunt gata, se adaugă apă rece și se lasă încă 5 minute. Se curăță coaja, apoi se taie pe lungime și se scot gălbenușurile.
Avocado se taie în două, se scoate sâmburele, se unde suprafața cu lămâie pentru a preveni oxidarea. Se adaugă totul în blender, inclusiv gălbenușurile, sucul de lămâie, mascarpone, sare și piper. Se mixează până ce amestecul devine omogen și se pune în albușuri. Le așezăm pe o farfurie și se poate orna cu ceapă verde tăiată.
Ouă umplute cu cremă de brânză
- 6 ouă
- 1 ceapă mică tocată fin
- sare, piper negru măcinat după gust
- 1/2 linguriță boia de ardei dulce
- 2 linguri smântână 20% grăsime
- 150g cremă de brânză Almette sau Philadelphia
Într-un vas se adaugă brânza, ceapa tocată mărunt, sarea, piperul, smântâna și boia dulce, apoi se pune în frigider. Ouăle se fierb ca în rețeta de mai sus, iar după ce le tăiem, separăm albușul de gălbenuș. Se adaugă peste gălbenuș crema de brânză, se amestecă și se pune într-un poș pentru a fi mai simplu. Eventual, se poate folosi și o lingură. Se umplu toate albușurile, apoi se adaugă felii mici de ardei kapia sau felii de pătrunjel.
Ouă umplute cu maioneză și boia
- 8 ouă
- 1 gălbenuș de ou
- 1 linguriță de muștar Dijon
- 1 praf de sare și piper macinat
- 150 ml. ulei de floarea soarelui
- 1 lingura zeama de lămâie
- 5-6 fire de chives (arpagic verde)
- 1 praf boia de ardei dulce
După ce se fierb ouăle și se aduc la temperatura camerei, ele se vor pune în apă rece. În acest timp se face maioneză de casă, ea durează timp de 4-5 minute. Se adaugă gălbenușul crud într-un bol, o lingură de muștar, un praf de sare și piper măcinat. Se amestecă bine până la omogenizare. Se mestecă cu un tel sau cu o lingură de lemn, iar la final se verifică de sare și se pune zeama de lămâie.
După ce se taie ouăle pe lungime, gălbenușurile se pun separat și se dau printr-o sită. Se adaugă 3 sferturi din cantitatea obținută pentru maioneză și se amestecă cu o spatulă. La final, se va adăuga arpagicul tocat și încă puțin muștar. Se umplu albușurile cu pasta obținută, iar deasupra se poate pune boia dulce.