Piure de spanac cu lapte și usturoi. O rețetă gata în mai puțin de jumătate de oră
Dacă te-ai săturat de piureul clasic de cartofi, ar trebui să încerci și piureul de spanac. Este absolut delicios, mai ales în combinație cu lapte și usturoi. Această rețetă va fi, cu siguranță, pe placul tuturor. Unde mai pui că este gata în mai puțin de 30 de minute?! Iată cum să îl prepari, pas cu pas!
- Rețeta pas cu pas
- Gata într-un timp record
- Preparatul este absolut delicios
Spanacul este bogat în mulți nutrienți, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina K, fier, acid folic și potasiu. Spanacul este plin de fibre. Atenție, însă! Consumul excesiv de fibre poate provoca gaze, crampe și dureri abdominale.
O rețetă gata în mai puțin de jumătate de oră
Spanacul este bogat în oxalat, o substanță naturală care se găsește în aproape toate plantele. Are beneficii incredibile asupra organismului uman.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă
- 500 g spanac congelat
- 250 ml lapte
- sare
- piper
- 1 vârf cuțit nucsoară
- 1 lingură rasă făină
- 3 linguri smântână pentru gătit
- 3-4 căței usturoi
Mod de preparare:
1. Se toacă ceapa mărunt și se pune în tigaie, până când devine sticloasă. Ulterior se adaugă și spanacul congelat.
2. Se toarnă laptele și se lasă să fiarbă la foc mic. Se asezonează cu sare, piper și nucșoară, apoi se adaugă făina dizolvată în smântână.
3. Se adaugă și usturoiul pisat și se amestecă. Se pregătesc și ouăle ochiuri, apoi se oprește focul. Preparatul este gata de servit.