Plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie. Rețeta este perfectă pentru toată familia
Plăcintele cu brânză în tigaie nu pot să lipsească de pe masă. Ele se pregătesc în doar câteva minute și ai nevoie de puțină îndemânare pentru a le găti.
- Plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie
- Se prepară în doar câteva minute
Plăcintele de brânză și verdeață se nunără printre preparatele delicioase ale bunicii. El nu pot să lipsească de pe masă și se pregătesc foarte rapid. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, dar trebuie să ai răbdare, pentru cât va sta la dospit.
Ingrediente
Pentru aluat
- 500 gr de făină
- 25 gr de drojdie proaspătă
- 300 ml de lapte sau apă
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 2 linguri de ulei
Pentru umplutură
- 250 gr de brânză dulce de vaci
- 450 gr de brânză sărată
- 150 gr de cremă de brânză
- 1 legătură de ceapă verde
- 1/2 legătură de mărar verde
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Prima dată se cerne făina și se face o adâncitură în mijlocul ei. Se pune drojdia amestecată cu o linguriță de zahăr și puțin lapte cald. Se lasă 10 minute pentru ca drojdia să se activeze, apoi se adaugă uleiul și lapte cald în care s-a dizolvat sarea.
Aluatul se frământă până devine compact și nu mai lipsește Se acoperă bolul și se lasă aluatul la dospit în jur de o oră, până își dublează volumul.
El se va împărți în 10 bucăți egale pe care le vom modela sub formă de bile. Pentru umplutură se amestecă toate brânzeturile și verdeața tocată.
Se întinde cu un sucitor fiecare bilă de aluat într-o foaie circulată de aproximativ 15 cm diametru, apoi se adaugă o lingură plină din umplutură la mijloc și se aduc marginile aluatului peste ea. Se modelează plăcintele astfel încât să nu iasă umplutura din aluat. Se aplatizează ușor, apoi se pun în tigaie împreună cu puțin ulei și se întorc de pe o parte pe alta, până sunt gata.