Prăjitură cu merișoare și ciocolată. O rețetă simplă, potrivită pentru perioada sărbătorilor
Mai este puțin până la sărbători, iar gospodinele au început deja pregătirile pentru masa festivă de pe care nu poate să lipsească desertul. De aceea, dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă delicioasă, dar să nu petreci prea mult timp în bucătărie, prăjitura cu merișoare și ciocolată este potrivită pentru astfel de momente.
- Rețeta pentru prăjitură cu merișoare și ciocolată
- Cum poți prepara un desert delicios
Blatul pufos și crema cu o textură fină descriu perfect prăjitura cu merișoare și ciocolată, pe care o poți pregăti pentru cei dragi, de sărbători. În rândurile de mai jos, vei regăsi ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare.
Rețetă pentru prăjitură cu merișoare și ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat:
- 50g unt
- 180g făină
- 20g cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat
- 225g zahăr
- 1 ou
- 80g smântână grasă (20% grăsime)
- 80ml apă fierbinte
Pentru crema de mascarpone:
- 250g mascarpone
- 3-4 linguri miere
- 1 păstaie de vanilie
- 80ml smântână lichidă pentru frișcă
Pentru sosul de merișoare:
- 300g merișoare (proaspete sau congelate)
- 150g zahăr
- 175ml apă
- coaja de la o portocală
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește blatul. Se cerne făina, dar și pudra de cacao, iar mai apoi se adaugă într-un bol peste praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se continuă cu restul ingredientelor, mai exact apa caldă, untul topit, ouă, smântână și puțin zahăr.
După ce aluatul este gata, poate fi turnat în tavă, care trebuie tapetată dinainte cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor pentru jumătate de oră, la 180 de grade.
Dacă nu ești sigur când s-a copt blatul, poți face testul scobitorii. Ulterior, lasă blaturile să se răcească, iar în acest timp, poate fi pregătită sosul de merișoare.
Se pune într-o oală la fiert apă cu puțin zahăr. Amestecul trebuie lăsat pe foc până când zahărul se dizolvă complet.
Ulterior, trebuie adăugate fructele, iar după câteva minute, sosul poate fi luat de pe foc. Există probabilitatea ca sosul să fie mult prea lichid, atunci când este luat de pe foc, dar ulterior, se îngroașă, după ce se răcește complet.
Cât timp sosul se răcește, poate fi pregătită crema de mascarpone. Se amestecă brânza cu mierea, iar mai apoi se adaugă, miezul de la păstaia de vanilie și frișca bătută.
Se însiropează blaturile cu sosul de merișoare, se pune un strat din crema de mascarpone, iar mai apoi se continuă cu un alt blat și cu un alt strat de cremă. După ce ai terminat de asamblat, desertul poate fi decoract cu merișoare proaspete și fulgi de ciocolată.