Prânz delicios și ușor de pregătit. Rețetă de cartofi zdrobiți cu brânză
Cartofii pot fi gătiți în mai multe feluri. Una dintre rețelele ușor de pregătit este cea de cartofi zdrobiți la care se adaugă fie brânză sau șuncă. Pentru a obține un gust delicios, este bine să adaugi ierburi aromatice, precum cimbru, oregano sau rozmarin.
- Prânz delicios și ușor de pregătit
- Rețetă de cartofi zdrobiți cu brânză
Cartofii zdrobiți pot fi o variantă ideală pentru garnitură sau ca fel principal. Se pregătesc într-un timp scurt și pot fi serviți cu șuncă, brânză sau cu smântănă și mărar.
Rețetă de cartofi zdrobiți cu brânză
Ingrediente:
- șase cartofi
- 150 grame brânză feta
- ulei de măsline
- usturoi granulat sau un cățel de usturoi zdrobi
- sare
- piper
- coajă rasă de lămâi
- ierburi aromatice (cimbru, oregano, rozmarin sau altele)
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Este indicat să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius, iar mai apoi se pun la fiert cartofii în apă în care se adaugă sare. Se lasă pe foc pentru 15-20 de minute sau mai puțin dacă sunt deja moi. Este bine să nu fie fierți complet, pentru că se vor găti la cuptor. Se ia mai apoi un pahar sau o cană și se zdrobesc cartofii.
Ulterior, se stropesc cu ulei de măsline, se adaugă sare, usturoiul, piper și ierburi aromatice. Ar trebui lăsați la cuptor pentru 20-30 de minute sau până când sunt crocanți la exterior. Când încă sunt calzi, pune brânza feta pe deasupra, coaja și sucul de lămâie. Se adaugă și pătrunjel și pot fi serviți.
Cum să obții o crustă aurie și crocantă
Pentru a obține acea crustă aurie, este indicat să îi lași la fiert în apa în care pe lângă sare poate fi adăugat și bicarbonatul de sodiu. Trebuie să te asiguri că nu sunt gătiți prea mult și nici complet pentru că astfel atunci când îi vei scoate de la cuptor vor fi prea gătiți.
În plus, este bine să încălzești puțin uleiul sau untul în care se vor găti cartofii, așadar bagă tava la cuptor pentru cinci minute doar cu uleiul sau untul în vasul de gătit. Un alt lucru de care este bine să ții cont este acela de a pune cartofii într-un singur strat.