Pulpe de pui suculente și orez cu legume. Ce condimente să adaugi pentru a marina carnea
Publicat pe 10.02.2025 la 14:14 Actualizat pe 10.02.2025 la 14:14
Pulpele de pui sunt deseori servite alături de garnituri precum cartofi sau orezul cu sau fără legume. De regulă, este bine ca pulpele să fie condimentate cu boia de ardei dulce și usturoi. Indicat este să le marinezi și să le lași câteva ore în amestecul respectiv.
- Pulpe de pui suculente și orez cu legume
- Ce condimente să adaugi pentru a marina carnea
Pe lângă că este bine să adaugi boia de ardei dulce pentru gust, se pot adăuga și alte condimente precum curry sau condimente speciale. Pentru a le marina, se mai adaugă ulei de măsline, suc de lămâie, smântână, usturoi, cimbru, mărar sau puțin sos de soia.
Pulpe de pui suculente și orez cu legume
Ingrediente:
- pulpe de pui
- sare
- piper negru
- curry
- boia de ardei dulce
- ceapă
- morcov
- ciuperci
- orez
- smântână
- supă de pui
- usturoi
- frunze de dafin
- ceapă roșie
- mărar
- iaurt
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătesc pulpele de pui. Se pun într-un bol și se adaugă sare, piper, curry, boia de ardei dulce, ulei, mărar, ulei, supa de pui și smântână. Se amestecă bine și se lasă câteva ore, ca mai apoi să se pună într-un vas termorezistent care va sta la cuptor pulpele de pui.
Peste se adaugă legumele tăiate, adică ceapa, morcovii și ciupercile, iar deasupra se adaugă și două căni de orez. Se lasă la cuptor până când orezul este gătit, iar pulpele de pui sunt aurii și crocante.
Dacă după ce s-au gătit complet vrei să aibă un gust mai puternic, este bine să le ungi cu restul de marinadă și se mai lași câteva minute la cuptor, dar fără capacul termorezistent. După ce sunt gata, se scot pe șervețele absorbante pentru a elimina excesul de grăsime.
Dacă, în schimb, le prăjești este bine să le pui într-o tigaie care nu este încă încinsă. Se adaugă ulei și se lasă pe foc pentru zece minute, fără să fie pus capacul. Trebuie lăsate zece minute și pe partea cu pielea și se stropește carnea cu uleiul din tigaie. Se adaugă și puțină apă și se acoperă cu un capac și se mai lasă pe foc încă cinci minute.