Rețeta care este gata în 15 minute și îți va salva cina. Cum să gătești cele mai bune paste din dovlecel cu creveți
Publicat pe 24.09.2025 la 18:28 Actualizat pe 24.09.2025 la 18:28
Rețeta de paste din dovlecel cu creveți poate fi o variantă bună de cină atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție și vrei ceva sănătos. Ai nevoie de câteva ingrediente și 15 minute pentru a le pregăti.
- Paste din dovlecel cu creveți
- Rețeta simplă pe care să o încerci
Rețeta de paste din dovlecel cu creveți
Ingrediente:
- Un dovlecel
- Usturoi
- Ceapă
- Creveți congelați
- Unt
- Suc de lămâie
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Există aparate speciale care te ajută să transformi feliile de legume în paste, însă dacă nu ai un astfel de aparat, dovlecelul poate fi tăiat și în felii subțiri, pe lung. Se lasă la scurs, pe un prosop de bucătărie. Se gătesc creveții mai întâi, la foc mic, în ulei de măsline și se adaugă și usturoi.
După două-trei minute, se adaugă și fâșiile de dovlecel și se scoate usturoiul. Se adaugă sare, piper și alte condimente, iar după alte cinci minute cel mult pastele din dovlecel sunt gata. Se adaugă la final puțin suc de lămâie și pătrunjel tocat peste paste și creveți.
Pastele obținute din dovlecel pot fi înlocuite și cu cele obținute din cartofi dulce sau cu cele din comerț, cu legume sau integrale.
Cum să consumi pastele clasice fără a te îngrășa
Pastele pot fi consumate în diete, dar este indicat să nu fie consumate atunci când sunt calde, ci reci. Asta se datorează faptului că amidonul devine rezistent atunci când alimentele s-au răcit.
Amidonul rezistent se va comporta ca fibrele, iar asta înseamnă că va scădea absorbția zahărului în sânge. În acest fel, nu îți vei mai dori să consumi încă o porție de paste după ce ai mâncat deja.
Dacă îți dorește să consumi paste în timpul dietelor, este bine să fii atent și la ingredientele din care sunt făcute și să optezi pentru pastele integrale sau cele făcute din legume.
Dacă totuși îți dorești să consumi pastele clasice, este bine să nu adaugi foarte multe ingrediente în sosul pe care îl pregătești și nici să pui o cantitate prea mare, care s-ar putea traduce în mai multe calorii.