Rețetă de babka cu scorțișoară. Desertul polonez căruia nu poți să îi reziști
Pentru acest desert ar trebui să te înarmezi cu foarte multă răbdare. Ei bine, chiar dacă nu este o rețetă simplă, rezultatul merită din plin munca! Vei petrece ore bune în bucătărie, însă gustul este unul inconfundabil. Dacă nu ai încercat până acum acest desert polonez, te vei îndrăgosti iremediabil de aroma fină!
- Cel mai delicios desert polonez
- Cum să îl prepari
- Lasă aluatul la frigider opt ore
Babka este făcută dintr-un aluat exact ca cel de brioșă, de obicei cu umplutură de scorțișoară sau ciocolată. Este foarte recomandat să puneți aluatul la frigider pentru cel puțin 8 ore înainte de a vă apuca de treabă.
Rețetă de babka cu scorțișoară
Nimeni nu poate rezista unei bucăți calde de babka de ciocolată! Iată cum să prepari acest desert tradițional polonez, pas cu pas!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 3- 3/4 căni (530 g) făină universală,
- 1/2 cană (100 g) zahăr granulat
- 1 lingură (10 g) drojdie uscată
- 3 ouă mari
- 1/2 cană (120 ml) apă
- 1 linguriță sare de mare fină
- 2/3 cană (150 g) unt nesărat, tăiat cubulețe
- ulei pentru dressing
Pentru umplutura de ciocolată:
- 200 g ciocolată amăruie
- 115 g unt nesărat
- 1/3 cană (80 ml) smântână groasă
- 1/2 cană (60 g) zahăr pudră
- 1/3 cană (30 g) pudră de cacao neîndulcită
- un vârf de cuțit de sare
Pentru siropul de zahăr:
- 1/2 cană (120 ml) apă
- 1/2 cană (100 g) zahăr granulat
Mod de preparare:
Puneți făina, zahărul, drojdia și sarea într-un mixer și amestecați la viteză mică până se omogenizează. Adăugați ouăle și apa și amestecați la viteză medie până când aluatul se omogenizează.
Adaugați untul, adăugând câteva cuburi odată, amestecând la viteză mică-medie, până se incorporează. Continuați să amestecați aproximativ 10 minute la viteză medie, până când aluatul este complet neted, elastic.
Transferați aluatul într-un vas mare uns cu ulei, acoperiți cu folie de plastic și lăsați la frigider pentru cel puțin jumătate de zi sau peste noapte. Este posibil ca aluatul să nu pară că a crescut mult.
Ungeți două tăvi cu ulei și tapetați fundul și părțile laterale ale fiecărei tăvi cu hârtie de copt. Într-o cratiță medie puneți ciocolata, untul, smântâna groasă, pudra de cacao, zahărul și sarea și fierbeți.
Reduceți căldura la mic și amestecați până se topește și se omogenizează complet. Transferați într-un bol și lăsați deoparte să se răcească. Împărțiți aluatul în jumătate. Întindeți aluatul pe o suprafață și modelați un dreptunghi.
Întindeți jumătate din amestecul de ciocolată peste dreptunghi cu o spatulă. Folosiți ambele mâini pentru a rula dreptunghiul ca o ruladă. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Coacem 30-35 de minute, până se rumenesc deasupra.
Pentru sirop, într-o cratiță mică, la foc mediu, puneți apa cu zahărul și dați în clocot. Imediat ce zahărul se dizolvă, se ia de pe foc și se lasă deoparte la răcit. Atunci când scoateți desertul din cuptor, ungeți cu acest sirop.