Rețetă de borș de pește lipovenesc ca în Delta Dunării! Ai nevoie de câteva ingrediente
Dacă vrei să faci borș de pește lipovenesc ca în Delta Dunării, atunci îți prezentăm rețeta chiar pe care o prepară pescarii din zonă. Nu vei avea deloc nevoie de prea multe ingrediente, căci acestea sunt puține și cu siguranță le găsești în bucătărie.
- Cum se prepară rețeta de borș de pește lipovenesc
- Secretul pescarilor din Delta Dunării
În cazul în care vrei să mănânci ceva delicios, dar și să-ți surprinzi familia cu un preparat mai diferit față de celelalte, atunci îți prezentăm pentru astăzi rețeta de borș de pește lipovenesc ca în Delta Dunării. Nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privesc ingredientele, căci acestea îți sunt la îndemână.
Ingrediente
Pescarii din Delta Dunării folosesc pe timp de vară ingrediente care se găsesc în acest sezon, astfel că vom avea nevoie de: cartofi, ceapă, ardei gras, ardei iute, dar și roșii, asta în timp ce iarna pescarii folosesc doar ceapa și cartofii.
Pe lângă aceste legume vei mai avea nevoie și de leuștean, sare, ulei, oțet, apă, dar bineînțeles și de pește, care poate să fie crap, somon, știucă, oblete, biban, caras, platică sau babușcă.
Mod de preparare pentru rețeta de borș de pește lipovenesc ca în Delta Dunării
Acum ne vom ocupa de prepararea rețetei. Pescarii din Delta Dunării susțin că peștele slab, dar și peștele gras va da un gust unic ciorbei, iar aceștia lasă în interiorul peștelui icrele și bășica, care vor lăsa în borș o grăsime gustoasă.
Vom pune la foc ceaunul cu apa și legumele, dar fără roșii, căci legumele trebuie să fie cam o treime din volumul de apă lăsat la fiert. Cartofii îi vom tăia în cubulețe mici și îi lăsăm la fiert până când sunt aproape gata. Vom adăuga sare după gust, iar următorul pas e să punem peștele în ceaun.
După ce am pus peștele, ciorba nu se va mai amesteca, ci se va lua doar spuma. Vom lăsa peștele la fiert în ciorbă timp de 20-25 de minute, iar înainte cu 5 minute să închidem focul vom pune și roșiile tăiate cubulețe.
După ce peștele a fiert nu uităm să adăugăm și oțetul, căci în Delta Dunării doar așa se acrește ciorba de pește. La final, atunci când luăm ceaunul de pe foc, vom pune leuștean tăiat și acoperim după cu un capac ciorba timp de 15 minute.