Rețetă de bulion fără conservanți. Un preparat tradițional, dietetic, sănătos și extrem de gustos
Rețetă de bulion fără conservanți. Un preparat tradițional, dietetic, sănătos și extrem de gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie, și cum trebuie să faci bulionul, dacă vrei să ai în timpul iernii suc de roșii și bulion de cea mai bună calitate în cămară.
- Rețetă de bulion fără conservanți
- Un preparat tradițional, dietetic, sănătos și extrem de gustos
- Rețeta celui mai sănătos bulion
Bulionul este nelipsit în bucătărie, pentru că dă savoare preparatelor. În timp ce multe persoane preferă să îl cumpere din comerț, sunt și gospodine care își doresc să îl prepare în timpul verii, ca să îl abiă peste iarnă. De ce? Răspunsul este unul cât se poate de simplu. Atunci când bulionul este făcut în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii, este deosebit de gustos.. și sănătos.
Rețetă de bulion fără conservanți
Aveți nevoie de:
- roșii
- sare grunjoasă
- multă, multă răbdare
Mod de preparare:
Secretul pentru un bulion reușit constă și în alegerea roșiilor. Așadar, alegeți roșiile cele mai cărnoase și mai bine coapte. Nu trebuie neapărat să fie mari. Le scoateși apoi codița și le îndepărtați părțile lovite sau pătate, dupa care le tăiați în bucăți potrivite, cât să încapă în pâlnia mașinii de roșii.
Dacă nu aveți o astfel de mașină, nu este nicio problemă, puteti foarte bine să folosiți mașina de carne, sau mai puteti folosi de asemenea, metoda veche folosita de bunicii nostri: rosiile se taie in bucati mai mici si se dau in fiert pana cand se inmoaie.
Sucul de rosii obtinut prin pasirare se pune intr-o gratita larga si se fierbe la foc mic pana cand dispare spuma de deasupra. Sucul scade in oala cam cu doua degete, iar la sfarsit adaugati sare, dupa gust.
Cu ajutorul unei pâlnii turnați bulionul fierbinte în sticlele pregatite dinainte, bine sterilizate, puteti capacele si apoi asezati sticlele intr-o cratita mare sau o cutie. Acoperiti cutia cu o patura pentru ca sucul de rosii sa se raceasca treptat. Lasati sticlele acoperite una sau doua zile, dupa care le asezati cu grija in camara.
Cel mai clar semn ca ati fiert destul bulionul si ca totul e in regula este ca, dupa cateva zile, in partea de sus a sticlelor se vede ca pluteste un strat subtire de lichid, iar pulpa e depusa in partea de jos.