Rețetă de cartofi cu brânză la cuptor. Cum să prepari cea mai delicioasă garnitură
Cartofii fac parte din dieta românilor și se pot prepara sub diverse forme. Dacă alegeți să îi gătiți alături de brânză și mirodenii, rezultatul va fi unul delicios și se poate consuma oricând.
- Rețetă de cartofi cu brânză la cuptor
- Cum să prepari cea mai delicioasă garnitură
Cartofii nu lipsesc din dieta românilor și se bucură de mult succes. Sunt incluși în numeroase rețete, iar gustul este desăvârșit. În funcție de ingeniozitate, se pot prepara mai simplu dau mai complicat, dar rezultatul va fi excelent de fiecare dată. Pentru rețeta de astăzi ai nevoie de câteva ingrediente și 15 minute libere, atât durează procesul.
Cartofii rumeniți cu brânză se prepară foarte simplu, iar procesul nu este unul complicat. Ei se pot consuma ca atare sau alături de o friptură, ca și garnitură, iar rezultatul va fi delicios de fiecare dată.
Ingrediente
- Cartofi - 600 g
- Usturoi 2 căței
- Ulei vegetal
- Unt - 50 g
- Brânză - 100 g
- Sare
- Piper negru
- Boia dulce
- Pătrunjel
Mod de preparare
Cartofii se pun la fiert într-o oală cu apă și sare până la înmoaie, aproximativ 12 minute. Când sunt gata, se scot și se pun într-o tigaie cu puțin ulei vegetal și unt. Se lasă pe foc până se rumenesc, apoi se adaugă sare, piper și boia dulce.
Usturoiul se toacă mărunt și se adaugă peste cartofi și se amestecă. Urmează și brânza dată pe răzătoare și se lasă în tigaie, la abur, cu un capac. Pătrunjelul se toacă și se pune la final.
Cartofii sunt gata și se pot consuma alături de friptură, ca și garnitură, precum și ca atare. Rezultatul este unul delicios și este gata în doar câteva minute, fiind perfect atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.