Cât timp trebuie să lași merele la călit pentru o plăcintă reușită. Ingredientul secret din compoziția desertului
Publicat pe 11.10.2023 la 19:48 Actualizat pe 11.10.2023 la 19:48
Cine nu iubește plăcinta de mere. Și iată că ne aflăm în sezonul perfect pentru a prepara un desert al copilăriei cu care îi putem da gata și pe cei mai pretențioși membrii ai familiei. Există o mulțime de rețete pe internet pentru prepararea acestei plăcinte, însă, puțini știu cât timp trebuiesc lăsate la călit merele, de fapt.
- Cât timp se călesc merele pentru plăcintă
- Ce să adaugi în umplutură ca să iasă gustoasă
Plăcinta cu mere reprezintă unul dintre deserturile acestui sezon în care ne aflăm. Însă, puține gospodine știu ce trebuie să facă pentru a obține umplutura perfectă, iar asta deoarece călitul merelor este un pas esențial în prepararea acestui desert al copilăriei.
Cât timp se călesc merele pentru plăcintă, de fapt
În prepararea acestui desert de mere, călirea fructelor reprezintă un pas esențial, iar asta pentru că acest pas ajută la evaporarea excesului de umiditate din fructe. Totodată, călitul fructelor concentrează aromele naturale și fac umplutura mai densă și mai gustoasă.
În acest fel, primul aspect de care trebuie să ții cont este tipul de mere pe care îl folosești. Ține minte că merele mai moi au nevoie de mai puțin timp de călire decât cele mai țări.
Ei bine, un alt factor de care este bine să țineți cont atunci când preparați plăcinta de mere îl reprezintă dimensiunea și felul în care tai merele. Dacă le tăiați cuburi sau felii subțiri, ele vor cădea mai repede.
Ce să adaugi în umplutură ca să iasă gustoasă
De obicei, pentru a căli merele pentru plăcintă, trebuie să începi cu o tigaie mare, pe care o vei încălzi la foc mediu. Apoi, vei adăuga merele tăiate și le vei lăsa să se călească timp de aproximativ 5-10 minute, amestecând din când în când.
Mai mult, în timpul călirii, adaugă scorțișoară și ingredientul secret: nucșoară. Însă, nu pune prea multă nucșoară, iar asta pentru că umplutura va deveni amăruie.
În schimb, în cazul în care vrei o umplutură mai densă și mai groasă, poți continua să călești merele pentru încă 2-3 minute.