Rețetă de plăcintă la tavă cu mere și nuci. Un desert delicios pentru post
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 15.03.2023 la 17:05
Actualizat pe 15.03.2023 la 17:05
Dacă ții post, dar totuși vrei să pregătești un desert, plăcinta la tavă cu mere și nuci poate fi o variantă. Desertul se pregătește rapid, așa că nu vei petrece prea mult timp în bucătărie. Care este secretul pentru un preparat ca la carte.
- Rețetă de plăcintă la tavă cu mere și nuci
- Un desert delicios pentru post
Plăcinta la tavă poate fi pregătită ușor și mai ales, este o rețetă versatilă, pentru că poți opta pentru umplutura preferată. Nu este greu de pregătit, așa că nu vei petrece prea mult timp în bucătărie.
Rețetă de plăcinta la tavă cu mere și nuci
Ingrediente:
1 pachet de foi subțiri de plăcintă (16 foi)
600 g mere gata curățate (cca. 800 g mere întregi)
150 g nucă
150-250 g zahăr
100 g unt topit sau ulei (dacă țineți post)
scorțișoară
coajă rasă de lămâie
zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru început, se rad merele pe răzătoarea mare, fără a le curăța de coajă și se stoarce zeama, iar mai apoi se presară puțină scorțișoară.
Secretul acestei rețete constă în faptul că merele nu trebuie călite, ci se pun așa în plăcintă, pentru a nu transforma fructele într-o pastă.
Ulterior, se prăjesc nucile și se dau printr-un robot de bucătărie. Se amestecă bucățile de nuci cu zahăr.
Mai apoi, desertul poate fi asamblat, dar este important ca dacă folosești foi de plăcintă din comerț să nu optezi pentru cele de foietaj.
Se amestecă puțin ulei cu jumătate de coajă de lămâie rasă, cu care se ung foile de plăcintă. Pentru a obține o bază a desertului, se pun patru foi de plăcintă, dar nu înainte ca fiecare să fie unsă cu amestecul de ulei și coajă de lămâie.
Se pune hârtie de copt în tavă și se pun foile de plăcinte, unse dinainte cu ulei, astfel încât să devină crocante. Peste a patra foaie, se pune umplutura, iar peste ultima se pune nucă amestecată cu zahăr.
Se continuă cu următoarele două straturi de plăcintă, iar pe ultimul strat se adaugă zahărul vanilat. Desertul se lasă la cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute, la 190 de grade și apoi încă 10 minute la 170 de grade.
Citește și: Desert delicios, făcut din două ingrediente. Rețeta unui preparat de post