Rețetă de chec pufos cu lapte condensat. Ai nevoie de puține ingrediente pentru a pregăti un desert delicios
Cu siguranță ai gătit checul într-o mulțime de combinații, atât cu fructe, cât și cu ciocolată sau alte arome. Dacă vrei să încerci o rețetă nouă, care te va cuceri, trebuie neapărat să gătești chec cu lapte condensat. Ai nevoie de puține ingrediente.
- Cum gătești chec cu lapte condensat
- Unul dintre cele mai ieftine deserturi
Laptele condensat este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru prăjituri. De obicei este adăugat în crema pentru tartă sau cheesecake și este foarte delicios. Însă, puțini s-ar fi așteptat ca acesta să fie folosit și pentru a găti chec. Iată cum poți combina câteva ingrediente pe care le au deja ăn bucătărie!
Rețetă delicioasă de chec cu lapte condensat
Acest tip de chec este mai pufos decât te-ai fi așteptat și are o aromă unică, pe care o întâlnești în puține deserturi. Vestea bună este că ai nevoie de puține ingrediente și puțini bani pentru a-l găti, iar rezultatul va fi peste așteptările tale.
Ingrediente
2 ouă
350 ml de lapte condensat
2 linguri de ulei
150 grame iaurt
200 grame făină
un praf de copt
Mod de preparare
Se pregătește un bol mare și se adaugă ouă, zahăr și ulei. Se amestecă până când se formează o compoziție omogenă, iar mai apoi se adaugă laptele condensat, iaurtul și după ce aceste ingrediente s-au incorporat, se adaugă făina și praful de copt.
Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și se tornă aluatul de chec. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsus și se coace timp de 40 de minute. Checul se ține în cuptor până s-a rumenit.
Ingredientul care poate să strice aluatul de chec
Multe gospodine se confruntă cu o problemă uriașă atunci când gătesc chec. Compoziția lor iese, de cele mai multe ori, prea tare, iar acest lucru va duce la un chec uscat și deloc pufos. Așadar, tot ce trebuie să faci este să fii foarte atent la cantitatea de făină.
Chiar dacă ți se pare că aluatul ar fi prea moale, nu trebuie să mai adaugi făină. Prea multă făină va strica preparatul. Aceeași regulă se aplică și dacă vrei să adaugi zahăr.