Rețetă de cheesecake 9 minute. Prăjitură răcoritoare de vară
Dacă vreți să preparați ceva dulce și rapid, atunci avem pentru voi soluția. Vă prezentăm rețeta de cheesecake 9 minute, căci așa cum îi spune și denumirea, durează doar 9 minute să o faceți. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această prăjitură răcoritoare de vară, dar și cum se prepară foarte simplu.
- Rețeta simplă de cheesecake
- De ce ingrediente ai nevoie
Rețeta de cheesecake 9 minute e una simplă și ușoară, astfel că nu o să aveți nevoie de prea multe ingrediente. După cum îi spune și numele, care nu e ales întâmplător, pentru această rețetă o să trebuiască maxim 9 minute, căci se face foarte rapid. Atenție însă, blatul va trebui să-l lăsați la cuptor aproximativ o oră.
Ingrediente pentru rețeta de cheesecake 9 minute
- 200-250 de ml de smântănă pentru frișcă
- un plic de zahăr vanilat
- zahăr după gust
- un plic de întăritor pentru frișcă
- 3- linguri de dulceață acrișoară
Mod de preparare
Mai înainte de toate va trebui să pui toate ingredientele pentru cheesecake într-un castron și după să le amesteci bine până când vei obține un aluat omogen, dens, dar care va curge.
Aluatul de cheesecake se va pune într-o formă cu pereți detașabili, formă ce va fi unsă cu puțin unt și tapetată cu zahăr. Se va lăsa tava la cuptor pentru aproximativ o oră, până când prăjitura urmează să devină aurie.
După ce s-a copt și blatul a fost lăsat la rece, cheesecakeul se va desprinde foarte ușor de margini cu ajutorul unui cuțit, apoi se vor scoate pereții laterali ai tăvii.
Ne vom ocupa de frișă și vom bate smântana cu zahărul și zahărul vanilat, iar dacă va fi cazul se va adăuga și întăritorul pentru frișca. Toată frișca obținută se va pune pe suprafața superioară a cheesecakeului. La final se vor pune câteva linguri de dulceață acrișoară în centru.