Rețetă de chiftele cu ciuperci, pentru Postul Paștelui. Ce să adaugi să nu se sfărâme
Publicat pe 06.03.2025 la 16:33 Actualizat pe 06.03.2025 la 16:33
A început Postul Paștelui, iar la mare căutare sunt rețetele de post, delicioase și savuroase. Dacă vrei să te bucuri de chiftele și în perioada Postului Paștelui, îți prezentăm o rețetă de chiftele cu ciuperci gustoase. Ai nevoie de un ingredient ieftin pentru a nu se sfărâma.
- Cum pregătești chiftele de post cu ciuperci
- O rețetă ideală pentru Postul Paștelui
Postul Paștelui a început în data de 3 martie și se termină în data de 19 aprilie 2025. În această perioadă, creștinii care țin postul nu mănâncă alimente de origine animală, astfel că rețetele de post sunt cele care primează. Chiftelele de ciuperci sunt delicioase și pot fi mâncate în perioada postului.
Rețetă de chiftele de post cu ciuperci
Conform rețetei clasice, chiftelele se gătesc cu carne tocată. Însă, există și o alternativă cu ciuperci, pe care trebuie neapărat să o încerci în perioada postului Paștelui. Ai nevoie de câteva ingrediente și un mic truc, astfel încât să nu se sfărâme. Sunt aromate, au un gust savuros și sunt gata repede.
Ingrediente pentru chiftele de post cu ciuperci
- 2 cepe medii
- doi cartofi
- 400 grame de ciuperci
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri de pesmet
- mărar tocat
- sare, piper
- 2 linguri de făină
Cum gătești chiftele de post cu ciuperci
Rețeta de chiftele de post cu ciuperci este foarte simplă. Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se fierb. Se toacă cele două cepe și se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei. Când se face sticloasă se adaugă și ciupercile tocate. Se lasă la călit și se condimentează cu sare și piper. După ce s-au înmuiat se scot și se scurg de ulei.
În paralel se pisează cartofii fierți. Se adaugă în piureul de cartofi amestecul de ceapă cu ciuperci, se adaugă făină, pesmet și mărarul tocat mărunt. Se amestecă până se transformă într-o compoziție omogenă, apoi se formează chiftelele. Se fac bile și se aplatizează puțin. Se prăjesc în ulei și se mănâncă după ce au fost lăsate la scurs câteva minute.